TÜBİTAK'tan Samanyolu'na altın madalya

Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi Matematik alanında Türkiye 1.si olarak altın madalya kazandı.

TÜBİTAK'tan Samanyolu'na altın madalya

TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Türkiye finalleri sonuçlandı. 10 bin proje arasından seçilen en iyi projeler ödüllendirildi. Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi Matematik alanında Türkiye 1.si olarak altın madalya kazandı. 

Samanyolu Fen Lisesi öğrencilerinden Sadık Said Kasap ve Onur Sulak, hazırladıkları 'Teğetler Dörtgeni Üzerine Bir Çalışma' adlı proje ile matematiğe yeni özellikler kazandırmaya çalıştı. 8 aylık süreçte bu projeye çalıştıklarını söyleyen öğrenciler, matematiğe yeni özellikler kazandırmak için uğraştıklarını da ifade etti. Matematik alanında Türkiye genelinde 1156 proje başvurusu yapıldı. Finalde yarışacak 24 proje seçildi. Samanyolu Fen Lisesi 24 proje içinde 1.ci olmayı başardı. 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45. kez düzenlediği 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda final heyecanı yaşandı. Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrencinin toplam 10 bin 418 proje ile başvurduğu yarışmada, bölge ve final maratonunun ardından en iyi projeler belirlendi. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji, tarih ve psikoloji dallarında ödüle layık görülen proje sahipleri, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Törenin açılışında konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, bu yılın TÜBİTAK'ın 50. kuruluş yıl dönümü olduğunu ve bu proje yarışmasının 45 yıldır devam ettiğini söyledi. Bunun, TÜBİTAK'ın söz konusu projelere ne kadar büyük önem verdiğinin göstergesi olduğunu dile getiren Altunbaşak, öğrencilerin yarışmaya ilgisinin her geçen yıl daha da arttığını ifade etti.


CİHAN
<< Önceki Haber TÜBİTAK'tan Samanyolu'na altın madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER