Emine Sapmaz İlköğretim Okulu'nda Z-Kütüphane açıldı


Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Emine Sapmaz İlköğretim Okulunda Z-kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) düzenlenen törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'n da katıldığı törende z-kütüphane hakkında bir bilgi veren Emine Sapmaz İlköğretim Okulu Müdürü Atakuş, kütüphanenin 40 bin TL'ye mal olduğunu ve yaklaşık olarak içerisinde bin 500 kitabın yer aldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Akpınar ise amaçlarının çocukları geleceğe ve hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu kaydetti. Birçok çocuğun cümle kurarken kendilerini ifade etmekte zorluk çektiğini aktaran Akpınar, "Bunun düzeltilebilmesi için çocuklarımızın bol bol kitap okuması ve öğretmenlerimizin bunu teşvik etmesi gerek. Kendi çocuklarımızın eğitiminin yanında Suriye'den gelen, misafir konumunda bulunan 15 bin çocuğa da aynı şekilde eğitim veriyoruz. Suriyeli ve Doğu Bloğu ülkelerindeki öğrencilerle bizim öğrencilerimizi kıyasladığımız zaman, öğrencilerimizin bilgi ve birikim bakımından gerçekten çok iyi noktada olduğunu görüyoruz. Bugün burada z-kütüphanenin açılmasını çok önemsiyoruz. Bu kütüphanenin açılmasında kimlerin emeği geçmişse, hepsine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Kütüphanenin gerek renk tasarımı, gerekse zengin kitap açısından göz kamaştırdığını vurgulayan Akpınar, "Çocukların daha çok kitap okumaları için ferah ve nezih bir ortam oluşturulmuş, velilerimizin de kendilerini geliştirmesi açısından bu tür fırsatlardan istifade etmeleri son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Akpınar ve beraberinde bulunan katılımcılar kütüphanenin açılı kurdelesini kesti.
CİHAN
<< Önceki Haber Emine Sapmaz İlköğretim Okulu'nda Z-Kütüphane açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER