Norveç Başbakanı: Teröristlerin amacı bizi korkutmak


Norveç Başbakanı Erna Solberg, artan IŞİD terörüne ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Solberg, teröristlerin nefret, korku, şüphecilik ve çatışmayı yaymak istediklerini, ancak buna asla izin vermeyeceklerini belirtti.

"Teröristler, bizden, kendilerinden korkmamızı ve Norveç toplumunu korkuyla meşgul etmek istiyorlar." ifadelerini kullanan Başbakan Solberg, terörle mücadele için başta askeri müdahale olmak üzere tüm yöntemlere başvurulması gerektiğini belirtti. Başbakan, teröre karşı ise ülke sınırları kapamamaya sıcak bakmadığını bu yöntemin koruyucu olmadığını savundu.

Solberg, terörle ilgili bazı çözüm önerilerinde bulundu ve bunları şöyle sıraladı: "Çatışmayı önlemek, IŞİD gibi radikal gruplarla mücadele etmek, iç istihbarat ve olağanüstü hazırlıkları güçlendirmek. Şiddet ve aşırıcılığı, entegrasyon ve kaynaşma ile önlemek..."

Solberg, göçmenlerin Norveççe öğrenmesi ve ülke kanunlarına saygı göstermeleri gerektiği hatırlattı. Ayrıca göçmenlerin iş hayatın atılmaları konusunda da ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Norveç Başbakanı: Teröristlerin amacı bizi korkutmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER