5. Alaçatı ot festivali başladı!

Dünyada bir turizm markası haline gelen Alaçatı, rüzgarın dansına katılan otların esintisiyle bu yıl 12-13 Nisan’da, Alaçatı Ot Festivali’nin beşincisini gerçekleştirecek.

5. Alaçatı ot festivali başladı!

Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkarmayı bilenlerin festivali, bu yıl 5 yaşına basıyor.

Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin çatısı altında, Alaçatı Ot Festivali Organizasyon Komitesi tarafından gönüllülüğe dayalı bir çaba ile gerçekleşen ve artık gelenekselleşen   festival konuklarına, bu yıl birçok yenilikle “merhaba” diyecek. Bu yıl ot aşı ve ot toplama yarışmasına sadece Alaçatılılar değil, Çeşmeliler de katılabilecek. VIP Turizm, bu şenliği doyasıya yaşamak, hayattan neşeli birkaç gün çalmak, farklı lezzetler tatmak, doğanın kıymetini bilip keyfini sürmek isteyenleri festivale çağırıyor.

Festivalde Yer Alan Etkinliklerden Bazıları: 

Sicimoğlu ve Orkestrası, 12 Nisan Cumartesi günü açık havada halka açık ücretsiz bir konser verecek. İlk dört festivale katılan yarışmacıların yaptığı ve Festival Komitesi tarafından sağlanan stantlarda “kazanan yemekler” servise sunulacak.10-11 Nisan’da jüri üyeleri ve ot yemekleriyle ünlü gurmelerle dört farklı atölye gerçekleşecek. 10-11 Nisan’da doğadaki otları tanımak ve toplamak için “doğada ot toplama yürüyüşü” gerçekleştirilecek. 

10 Nisan’da Prof. Gülden Köksal, fitoterapi, 11 Nisan’da Dr. Ayşegül Çoruhlu ise alkali beslenme konusunda konferans verecek.Festival kapsamında “ot temalı” resim, heykel, seramik ve fotoğraf sergileri açılırken, sanat atölyeleri de gerçekleştirilecek. 

Her geçen yıl daha da uzayan kortej, festivalin vazgeçilmezi. At arabalarıyla, sırtında yük taşıyan eşekleriyle, keçileri ve koyunlarıyla, yediden yetmişe tüm Alaçatılılar ve konuklarıyla kortej bir uçtan diğer uca tüm Alaçatı’yı dolaşıyor. 


<< Önceki Haber 5. Alaçatı ot festivali başladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER