Küresel gayrimenkul şeffaflık endeksinde 34. sıradayız

Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde Türkiye, bu yıl 34. sırada yer aldı.

Küresel gayrimenkul şeffaflık endeksinde 34. sıradayız

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Türkiye'nin bu yıl Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde 102 ülke arasında 34. sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye, JLL ve JLL'nin bağımsız fon yönetim organı olan LaSalle Investment  Management tarafından iki yılda bir hazırlanan Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde bu yıl 34. sırada yer aldı.Endekste, İngiltere 1,25 puanla birinci oldu. ABD ikinci sırada yer alırken, bu ülkeyi Avustralya, Yeni Zelanda ve Fransa takip etti. Kanada, Hollanda, İrlanda ve Finlandiya ise yatırım gerçekleştirmek için son derece şeffaf ülkeler olarak sınıflandırıldı.Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi  Alkaş, Türkiye'nin bu yıl Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde 102 ülke arasında 34. sırada yer aldığını dile getirdi. 

Bunun Türkiye'nin ilerlememesinden değil, diğer ülkelerin daha hızlı ilerleme kaydetmesinden kaynaklandığını  kaydeden Alkaş, araştırmanın, 2012 yılında 97 ülkeyi kapsarken, bu yıl 102 ülkeyi kapsadığını söyledi.Alkaş, emlak pazarları şeffaflaştıkça yatırımcı güveninin de o ölçekte arttığını dile getirdi. Körfez bölgesinden Türkiye'ye ciddi yatırım geldiğini vurgulayan Alkaş, mütekabiliyet yasasıyla birlikte Körfez'den ev satın almalarının başladığını, Türkiye'deki lüks konutların Araplara satışı konusunda ilgi çekici gelişmelerin olduğunu dile getirdi. Avi Alkaş, Türkler için yurt dışında gayrimenkul yatırımı konusunda halen Londra'nın favori olduğunu söyledi.Alkaş, uzun vadede gayrimenkul yatırımı yapanların her zaman karlı çıktığını dile getirdi.

JLL Uluslararası Direktörü Robert Bonwell ise LaSalle  Investment   Management   tarafından hazırlanan Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nin 15 yıldır, her iki yılda bir yayımlandığını söyledi. Endeksin ülkelerin gayrimenkul pazarlarında yapılan araştırmalar sonucunda, 40 farklı kriter baz alınarak oluştuğunu aktaran Bonwell, yatırımcıların bir ülkeye  girecekleri   zaman o ülkenin bu endeksteki yerine baktığını kaydetti. Türkiye'deki AVM'lere de değinen Bonwell, ülke genelinde 352 AVM olduğunu, bunlardan 109'unun İstanbul'da bulunduğunu anımsattı. AVM sayısının önemli olmadığını ve Türkiye'nin bu alanda büyümeye açık olduğunu aktaran Bonwell, AVM kalitesinin önemli olduğunu dile getirdi.


<< Önceki Haber Küresel gayrimenkul şeffaflık endeksinde 34. sıradayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER