Panorama 1453'e her geçen gün ilgi artıyor

İstanbul’un fethini anlatan, dünyanın tam panoramik tek müzesi ‘Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne ilgi her geçen gün artıyor.

Panorama 1453'e her geçen gün ilgi artıyor

Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde sergilenen Fetih Sergisi, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Top sesleri, mehter takımı ve Osmanlı atlarının kişnemesi efektleriyle İstanbul’un fethinin 1304 resimle anlatıldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni 5 yılda 3 milyon 750 bin kişi ziyaret etti. İstanbul’un fethini anlatan, dünyanın tam panoramik tek müzesi ‘Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Mimar Muharrem Hilmi Şenalp tarafından hazırlanan ve  1453 Fetih  Sergisi olarak isimlendirilen 54 panoda orjinal minyatür, gravür, plan, çizim, resim, ve özgün objelerin fotoğrafları yer alıyor. Sergi yılın 365 günü müze ziyaretçileri tarafından ücretsiz olarak gezilebiliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul'u kuşatmanın geçtiği Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısındaki Topkapı Parkı'nda yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişini anlatan resimler, top sesleri, mehter takımı ve Osmanlı atlarının kişnemesi efektleriyle canlandırılıyor. Panorama 1453 Tarih Müzesi, her gün 09.00-18.00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve  Dr. Coşkun Yılmaz tarafından kaleme alınan panolardaki metinlerde fetih adım adım anlatıldığı gibi Fatih ve fetih kadrosunun kültür, sanat, edebiyat, hukuk, siyaset, şehircilik, mimari ve askeri anlayışları hakkında da bilgiler yer alıyor.Geniş ziyaretçi profili dikkate alınarak hazırlanan metinler, meraklısının konu hakkında en temel bilgilere sahip olabileceği şekilde hazırlanmış. Panolarda “Şehzade’nin Ruznamesi”,“Fatih’in Çocukluk Defteri”, “İstanbul Kuşatmaya Nasıl Hazırlandı?”, “Akşemseddin’den Fatih’e Mektup”, “Fatih’in Galatalılara Verdiği Ahidname”, “Fatih Sultan Mehmed’in Kütüphanesi”, “Fetih Kadrosu”, ve “Âlimlerin Fatih’i Protestosu” gibi birbirinden ilginç konu başlıkları görsel bir şölen eşliğinde ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.


<< Önceki Haber Panorama 1453'e her geçen gün ilgi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER