Erdoğan'dan Finli gazeteciye: Diktatörün olduğu bir ülkede böyle soru soramazsın


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında Finli bir gazeteci Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" diye sordu. Erdoğan ise "Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basın toplantısının soru cevap bölümünde Finli bir gazeteci "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" diye sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: "Şunu bir defa samimiyetle görmek lazım; diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Bu bir, ikincisi; diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı veya o ülkenin cumhurbaşkanına, ailesi dahil olmak üzere sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz.

Bakınız şu anda ülkemizde demokratik parlamenter sistem içerisinde özgürlüklerin sınırsız yaşandığı Türkiye'dir. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğunda olmayan bu tür talepleri, bu tür etkinlikleri Türkiye'den çok daha etkin şekilde yapabilen ülke sayısı nadirattandır. Yarışırız onlarla. Bunu iddia ile söylüyorum. Türkiye'de yazılı ve görsel medya, sosyal medya şahsım başta olmak üzere, çocuklarım ve eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız bir şekilde yapmaktadır. 13-14 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde biz bunları hep sabırla karşıladık. Hala da sabırla karşılıyoruz.

Ben bir yıl önce halkımın yüzde 52'sinin oyu ile cumhurbaşkanı seçilmiş bir insanım. Halkının yüzde 52'sinin oyu ile seçilmiş bir insanı acaba diktatör olarak ilan edenler kimler? Menfaatleri elden gidenler mi? İstedikleri gibi hükümet kurup istedikleri gibi hükümet indirenler mi? Dışardan beslenen, içerde de bu tür hakimiyetlerini tesis edemeyenler mi? Türkiye, ekonomiden nereden nereye geldi? Özgürlüklerde nereden nereye geldi? Bütün bunların hepsinin ölçüsü bilgi olarak ortada.

Bakınız bu denli yazılı ve görsel medyada iftiraları yapanlar rahatlıkla ortalıkta dönüp dolaşıyorlar. İşte bu olayda da 'derin devletin izi var' diyenler aslında kendilerini gizliyorlar. Bunlar ortaya çıkacak."

Finli gazetecinin, Ankara'daki terör olaylarında devletin parmağının olup olmadığını sorması üzerine ise Erdoğan şunları kaydetti: "Derin devlet deniliyor. Bu neye göre söyleniyor? Bir tespiti açık ve net yapmamız lazım; fikirle mi konuşuyoruz, bilgiyle mi konuşuyoruz? Fikirle konuşursanız hep yanılırsınız ama bilgi ile konuşursunuz bilgide delil vardır. Ona saygı duyulur. Gördüğüm o ki bilgi ile değil dedikodu ile konuşuluyor. Veya bir fikir ya da ideoloji ile konuşuluyor. Zaten sıkıntı burada. Herhangi bir delile dayanmadan iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığı ile hareket ediliyor." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Finli gazeteciye: Diktatörün olduğu bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER