Erdoğan sahalara geri dönüyor

7 Haziran seçimlerinde Anayasa'daki ‘tarafsızlık' ilkesini çiğneyerek meydan meydan dolaşıp AKP'ye oy isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimleri için de meydanlara iniyor.

Erdoğan sahalara geri dönüyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın yine ‘muhtarlarla buluşma ve toplu açılışlar' adı altında seçim kampanyası yürüteceğinin işaretini verdi. Kalın, bu yöndeki soruya, “Cumhurbaşkanımız halkın içinden gelmiştir. Halkın içinde olmaya da devam etmektedir. Halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olması hasebiyle zaten milletimizin her kesimiyle sıcak temasta olan bir cumhurbaşkanımız var. Bu süreç içerisinde de Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızla buluşmaya devam edecektir. Bunlar yurtiçinde veya yurtdışında olabilir.” karşılığını verdi.

Cizre'yi, Ferguson'a benzetti   


İbrahim Kalın, 21 sivilin hayatını kaybettiği, sekiz gün süren sokağa çıkma yasağının ardından savaştan çıkmış bir şehri andıran Cizre'yi ise silahsız bir siyah gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından eylemlerin yaşandığı ABD'nin Ferguson kentine benzetti. Güvenlik güçlerinin üzerine düşeni yaptığını belirten Kalın, “Ferguson'da kimse hendek kazmamıştı, sokaklarda eli silahlı teröristler yoktu. Canlı kalkanlar yoktu. Evlere, sokak aralarına, okullara, hastanelere, camilere ya da ibadet yerlerine gizlenmiş teröristler yoktu. Ama orada kamu düzenini sağlamak için ne tür tedbirler alındığını, sokağa çıkma yasağı dahil olmak üzere her tür adımın atıldığını gördük. Türkiye de vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak ve toplumun barış ve huzurunu temin etmek için bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir.” dedi.
<< Önceki Haber Erdoğan sahalara geri dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER