Erdoğan ve Şimşek arasında gerilim iddiası: 'Kapı kapı para arama görüntüsünden rahatsız oldu'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 10 2024
Paylaş
X Post
Ekonomi yazarı Barış Soydan, Bakan Mehmet Şimşek'in ABD ziyaretini iptal etmesinin ardında, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrının etkili olduğunu ileri sürdü.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutmak adına dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğinde 128 milyar dolar harcadığı iddiası ve ortaya çıkan çok önemli soruların hiçbiri yanıtını bulamadı.
Türk Hazinesi o günden beri yurt dışından para bulmak için çaba gösteriyor. Son olarak bugünkü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ABD'ye giderek 'Yatırımcı Günleri'ne katılacaktı.
Ancak son anda fikir değiştirildi ve Mehmet Şimşek Ankara'da kalırken Erkan tek başına New York'un yolunu tuttu. Bu "U" dönüşü ile ilgili kulis bilgilerini bugün ekonomi yazarı Barış Soydan kaleme aldı. Barış Soydan'ın ulaştığı bilgilere göre AKP'li Cuhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin kapı kapı dolaşarak para arama görüntüsü vermesinden rahatsız oldu ve Şimşek'in gitmesini istemedi.
MEHMET ŞİMŞEK NEDEN GİTMİYOR?
10 Haber yazarı Barış Soydan "Mehmet Şimşek Neden Gitmiyor? Murat Mercan neden geliyor?" başlıklı yazasında Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın Türkiye'ye dönüşü ekseninde, ekonomideki gelişmeleri kaleme aldı.
Soydan, X Hesabından yaptığı paylaşımda yazısına ilginç bir ek yaptı.
Soydan "Yazıya ek: Ankara'da Cumhurbaşkanı'nın "Kapı kapı para arama" görüntüsünden rahatsız olduğu da konuşuluyor" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!2.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”3.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!4.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!5.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!
6.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı7.Eğer bir dağın tepesine indirilseydi...8.Şanlıurfa’daki lise saldırısında yeni detay: İhbar var, önlem yok9.Süreyya Kitap'tan dikkat çeken yayınlar10.Macaristan Rusya'dan Petrol Almaya Devam Edecek, Nükleer Santral İnşa Edecek

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin...

Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Sa...

İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi...

Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenle...

Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9...







