Erdoğan'dan Erol Evgin'e sert sözler

Cuhmrubaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, burada sanatçı Erol Evgin'in önceki gün verdiği röportajda söylediği sözlerine cevap verdi.

Erdoğan'dan Erol Evgin'e sert sözler

Sanatçı Erol Evgin’in, Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil” sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert yanıt geldi. Erdoğan, Evgin için, ‘Sen sanatçı olsan ne olur’ dedi.

İşte Erdoğan’ın o sözleri

Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır, milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin.

Bu millet büyük bir millet, yeterki yüzünüzdeki maskeleri çıkartın, içinizdeki nefretten kurtulun.

EROL EVGİN NE DEMİŞTİ?

Sanatçı Erol Evgin verdiği röportajda sosyal medyada gündem olmuştu. Peki Evgin ne söylemişti? İşte o açıklamalar…
“Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız… Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil. Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin.”
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Erol Evgin'e sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER