MHP'den Erdoğan'a cevap

Erdoğan'ın, iktidar partisi ile MHP'nin el ele vererek yeni anayasa için çalışma yapabileceği yönündeki açıklamalarına MHP'den jet cevap geldi.

MHP'den Erdoğan'a cevap

Başkanlık sistemine karşı olduklarını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, destek için önce AK Parti'nin kendi teklifini kamuoyuna açıklaması gerektiğini söyledi.

CNN TÜRK'e konuşan Yalçın, "Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerinin altında nelerin olduğunu bilmek zor. Başkanlık sistemini mi kast ediyor diğer türlü bir anayasa değişikliğini mi belli değil. Başkanlık sistemini kast ediyorsa tavrımız net. Bu konuda değişiklik yok" dedi. 

MHP'nin hala Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasında olduğunu vurgulayan Yalçın, "Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının devamından yanayız. Ama CHP kaçacaksa AKP de artık ne yapacağını söylesin. Önce kendi teklifini getirebilmeli. Ona göre destek istemelidir. Bunlar belli olmadan Erdoğan'ın sözünün arkasından konuşmak gereksiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İktidar partisi ile MHP el ele verse, 367'yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir" demişti. 

KAYNAK: CNN TÜRK

 


<< Önceki Haber MHP'den Erdoğan'a cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER