Ergenekon davası temyiz inceleme duruşması devam ediyor


Eski Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, Ergenekon davası temyiz incelemesi duruşmasında ifadesini verdi. Yıldırım, dijital verilerin sahte olduğunu öne sürdü. Yıldırım, "Polislerin diplomaları var. Polisler, ABD'li ve İsrailli kişiler tarafından eğitilmiş." iddiasında bulundu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde Ergenekon davası temyiz incelemesi duruşmaları devam ediyor. Eski Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ifadesini verdi. Dijital belgeler üzerinden deniz kuvvetlerine saldırı olduğunu savundu. Kendisinden 425 adet cd alındığını kaydeden Yıldırım, bu cdlerin imajlarını çıkartmak istediğini ancak buna izin verilmediğini aktardı.

Emniyette çeşitli nedenlerden dolayı ifade vermediğini açıklayan Yıldırım, Balyoz davasının hakimi olan Ömer Diken'in kendisine hiçbir şey sormadan tutukladığını söyledi. Yıldırım, kendisinden alınan belleklerin içinden bir suç unsurunun çıkmadığını ve belleklerin kendisine iade edildiğini aktardı. Dijitallerin hiçbirinde suç unsurunun olmadığını savunan Yıldırım, dijitallerden inceleme olarak h değerlerinin alınmadığını söyledi. Yıldırım, "Hiçbir incelemeye başlamadan h değeri alınmazsa olmaz." diye konuştu.

Eski Tuğamiral Alaettin Sevim'in 5 numaralı diskle ilgili ifade verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Alaettin Sevim anlattı. 5 numaralı disk bir liste yapmış, o listeye benim adımı da yazmış. Ben dağıtım listesi olarak gözüküyorum, dağıtım listesi şu. Biz örgütten aldığım bilgileri dünyaya dağıtacakmışız, bizim görevimiz buymuş." dedi.

Dijitallerle ilgili polislerin eğitildiğini iddia eden Yıldırım, "Polislerin diplomaları var. ABD'li ve İsrailli kişiler tarafından eğitilmiş. 117 numaralı DVD emniyette nasıl bir serüven izlemiş. Olay şu. Benim bilgiler alınmış, sahte bilgiler yüklenmiş, ama bilişim şubeye baktıklarında hiçbir suç bulunmuyor." ifadelerinde bulundu.

POLİSLER BİRBİRLERİNE SİLAH ÇEKTİ

Polislerin kendisine bir inceleme laboratuvarı kurduğunu öne süren Yıldırım, "TEM şube, kendi içinde böyle bir şube kurdu. Bazı polisler tanıklık için çağrıldı. Hatta polisler kendi aralarında birbirlerine silah çektiler, somut olmadığı için kanıtlayamıyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ergenekon davası temyiz inceleme duruşması devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER