Ertuğrul Günay’dan 'kısmi genel af' çağrısı: Son yılların yaralarını sarmak için adım atılmalı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Haziran 23 2026
Paylaş
X Post
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, adalet sistemindeki yükün hafifletilmesi ve toplumsal barışın güçlendirilmesi amacıyla kısmi genel af çıkarılması çağrısında bulundu. Günay, devletin öncelikle mağduru kişiler olmayan suçlarda affı değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “İktidarın 25 yılında ve 15 Temmuz’un 10. yılında yaraları sarmanın vaktidir” dedi.
Ertuğrul Günay’dan 'kısmi genel af' çağrısı: Son yılların yaralarını sarmak için adım atılmalı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin öncelikli sorununun adalet olduğunu vurguladı. Hukuka güven yeniden tesis edilmeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade eden Günay, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının binlerce kişinin yeniden ve adil yargılanma ihtiyacını ortaya koyduğunu söyledi.

Bu ihtiyaca acil yanıt verilmesi gerektiğini belirten Günay, yargıdaki yoğun iş yüküne dikkat çekti. Günay, kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlar, kasten öldürme, gasp ve uyuşturucu ticareti gibi ağır suçların kapsam dışında bırakılması şartıyla Kısmi Genel Af çıkarılabileceğini ifade etti.

“Adalet olmadan barış, barış olmadan bereket olmaz” diyen Günay, kısmi genel affın hangi tarihten önce işlenen suçları kapsayacağının ve kapsamının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından belirlenebileceğini kaydetti.

Günay, devletin öncelikle kendisine karşı işlenmiş ve mağduru kişiler olmayan suçları affetmesi gerektiğini belirterek, “İktidarın 25 yılında ve 15 Temmuz’un 10. yılında yaraları sarmanın vaktidir” ifadelerini kullandı.

En Çok Okunanlar

Kemal Gülen

KEMAL GÜLEN

Ertuğrul İncekul

ERTUĞRUL İNCEKUL

Abdullah Aymaz

ABDULLAH AYMAZ

Kadir Gürcan

KADİR GÜRCAN

Arif Asalıoğlu

ARİF ASALIOĞLU

ÇOK OKUNAN HABERLER