ABD'den 'tampon bölge' açıklaması

ABD'den yaşanan son gelişmelerden sonra tampon bölge açıklaması geldi.

ABD'den 'tampon bölge' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yaptığı açıklamada "Türkiye'nin tampon bölge önerisi uzun süredir konuşulan bir konu, incelenmesi gereken bir fikir." dedi. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir tampon bölge oluşturulması yönünde uzun süredir yaptığı uluslararası çağrıya bugün üç ülkeden olumlu yanıt geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın akşam saatlerinde yaptığı “Tampon bölge konusunda Türkiye’ye destek veriyoruz” açıklamasının ardından ABD ve İngiltere’den de peş peşe açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Washington'da ortak basın toplantısı düzenledi.ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “ Türkiye’nin tampon bölge önerisi uzun süredir konuşulan bir konu. İncelenmesi gerekir” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond da Türkiye’nin Suriye’ye tampon bölge teklifinin seçenek dışı olmadığını açıkladı.
 
 "KOBANİ STRATEJİLK ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesinin engellenmesi gibi bir stratejik hedefleri olmadığını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile ortak basın toplantısı düzenleyen John Kerry, "Kobani'de neler olup bittiğini canlı yayında seyretmek korkunç olsa da bir adım geri atıp stratejik hedefin ne olduğunu anlamanız gerek." dedi. 

Kerry, IŞİD'in komuta-kontrol merkezlerini ve altyapısını hedef aldıklarını belirterek, "Sadece Kobani değil, tüm Irak ve Suriye'de onları bu kabiliyetten mahrum etmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AJANSLAR
<< Önceki Haber ABD'den 'tampon bölge' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER