Feti Yıldız'dan dikkat çeken paylaşım: 'Tek başına gizli tanık beyanı hükme esas alınamaz!'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 5 2025
Paylaş
X Post
Son dönemde yaptığı ‘adalet ve hukuk’ temalı tweetleriyle dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ‘Meraklısına not!” başlığıyla yaptığı son paylaşımda tek başına ‘gizli tanık’ beyanlarının hükme esas alınamayacağını hatırlattı.
Feti Yıldız, “Ceza Muhakemesi yanlış delille doğru sonuca ulaşılmasını reddeder. Delilsiz ispat maddi vakaya uygun olsa bile zan ve tahminden ibarettir. Gizli tanık beyanının tek başına hükme esas alınmaması hukukumuz için büyük bir kazanımdır.
Bu yola mecbur kalmadıkça başvurulmalı, başvurulduğu taktirde savunma hakkına saygı gösterilmeli ve sanığın gizli tanığa sözlü soru sorma hakkı mutlaka tanınmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Normal şartlarda yasal usuller gereği mahkemeler, sadece “gizli tanık” anlatımlarına ya da iddialarına dayanarak birini mahkûm edemez. Bu beyanın mutlaka başka güvenilir ve somut delillerle doğrulanması gerekir. Ancak Türkiye’de özellikle son 10 yılda hukukun bu işleyişi askıya alınmış durumda. Mahkemeler, hiçbir gerçekliği olmayan ve hiçbir somut delile dayanmayan gizli tanık beyanlarıyla insanları mahkum ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.DEM Parti'den hükümete Kalıcı çözüm için yasal düzenleme çağrısı2.15 Temmuz’da Erdoğan’a desteğe koşmuştu; eski İngiliz bakan, 10 yıl sonra rejime övgüler yağdırdı3.Avrupa Birliği'nde 13 yaş altına dijital sınırlama geliyor4.ABD enflasyon verileri sonrası piyasalar hareketlendi: Altın sert yükseldi, dolar endeksi düştü5.Kılıçdaroğlu'na şok! Şair Ahmet Telli'nin ailesi taziye ziyaretini reddetti!
6.Hürmüz’de savaş riski büyüyor: ABD İran’a üçüncü dalga saldırı başlattı, Trump limanlara abluka kararı aldı7.Hangi siyasi etkili oldu! Haluk Levent susma hakkını kullanmaya karar verdi8.Özgür Özel yönetiminden Olağanüstü Kurultay için mahkemeye başvuru9.Dünya Kupası: İspanya, Fransa’yı 2-0 yenerek finale yükseldi10.En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin madde komisyonda kabul edildi

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

DEM Parti'den hükümete Kalıcı çözüm için yasal düz...

15 Temmuz’da Erdoğan’a desteğe koşmuştu; eski İngi...

Avrupa Birliği'nde 13 yaş altına dijital sınırlama...

ABD enflasyon verileri sonrası piyasalar hareketle...

Kılıçdaroğlu'na şok! Şair Ahmet Telli'nin ailesi t...







