Gece kulübünde yangın faciası: En az 50 kişi hayatını kaybetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 16 2025
Paylaş
X Post
Kuzey Makedonya'da binden fazla kişinin bulunduğu bir gece kulübünde çıkan yangında en az 50 kişi hayatını kaybetti.
Kuzey Makedonya'da, başkent Üsküp'ün yaklaşık 100 kilometre doğusunda bulunan Koçani kasabasında, içinde binden fazla kişinin bulunduğu bir gece kulübünde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, kulübün tavanına ve çatısına sıçradı. Meydana gelen yangında, en az 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
KONSER İÇİN TOPLANMIŞLARDI
Ülkenin resmi devlet ajansı MIA’nın İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde, yangın sırasında gece kulübünde yaklaşık bin 500 kişinin bir konser için toplandığı aktarıldı. Yangının nedeninin henüz belirlenemediği kaydedildi. Reuters'ın aktardığına göre, Cumhuriyet savcılığından olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yangında ölen ve yaralananların sayısı belirleniyor" ifadeleri kullanıldı.
YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Kuzey Makedonya devlet ajansı MIA, Koçana'da bulunan gece kulübünde meydana gelen yangın faciasında yaralanan kişilerin Ştip Hastanesi, 8 Eylül Hastanesi ve Üsküp Kliniklerine sevk edildiğini açıkladı. Yüzlerce Makedonyalı'nın yakınlarını aramak amacıyla hastanelere akın ettiği kaydedildi.
BİRÇOK KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Savcılıktan yapılan açıklamada, can kaybının artacağına işaret edilerek “Yangında ölen ve yaralananların sayısı belirlenmeye çalışılıyor” ifadesine yer verilirken İçişleri Bakanlığı, etkinliğin organizasyonuyla herhangi bir bağlantısı olan bütün kişileri gözaltına aldı.
YANGIN SONRASI İZDİHAM YAŞANDI
Makedonya televizyonu Kanal 5, yangın başladıktan sonra bir izdiham yaşandığını, bunun sonucunda yanıklar ve boğulmalar da dahil olmak üzere çok sayıda yaralanma yaşandığını iletti. Daily Star gazetesinde yer alan haberde de, görgü tanıklarının eğlenceye katılanların canlarını kurtarmak için kaçıştığı ve 'izdiham' sırasında çok sayıda kişinin ezilerek hayatını kaybettiği ifade edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump karar aşamasında: Masadaki seçeneklerden biri İran'ı tamamen yok etmek2.İran ordusundan ABD'ye: 'Bedelini ödersiniz!'3.Fenerbahçe'den tarihi skor: 8-04.Berlin'de bir ilk: Anne-babası 80 darbesinden sonra göç eden Elif Eralp başbakan seçildi5.Fon soruşturması: İsviçre hesaplarına 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer yapmışlar!
6.Faizsiz finanstan Rothschild bankasına: Fon vurguncuları krize beş kala İsviçre’ye 4.1 milyar kaçırmış7.30 şirkete kayyım, 72 gözaltı: Yüzlerce vatandaşlık iptal edilecek8.Yapay zekâ yanlış istihbarat üretti: ABD ile Çin askeri krizin eşiğinden döndü9.Yandaş gazetecinin iddiası: 12 milletvekili ve 2 belediye başkanı AKP’ye geçecek10.Almanya’da seçim şoku: Merz koltuğunu koruyabilecek mi?

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












