Genelkurmay Karargâhı'ndan ilk fotoğraflar

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ve yurt içinde yürütülen operasyonlar, Genelkurmay Başkanlığı'nın komuta merkezinden anlık olarak takip ediliyor.

SHABER2.COM



Genelkurmay Başkanlığı, komuta merkezindeki anlara ilişkin bugün iki fotoğraf yayımladı. Fotoğraflardan birinde komutanların hemen arkasında bulunan haritanın 'photoshop' ile gizlenmesi dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başkanlığında komuta kademesinin yanı sıra Başbakanlık, Dışişleri ve MİT Müsteşarlığı temsilcilerinin de takip ettiği harekatta görüntülü brifing alınarak, durum değerlendirmesi yapılıyor.

Fırat Kalkanı' harekatının başladığı andan itibaren 7/24 esasına göre çalışmaların aralıksız sürdüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi: 

"Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı ilk günden itibaren başta Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde olmak üzere Kara ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezleri ile harekata iştirak eden tüm ilgili komutanlıkların harekat merkezlerinde 7/24 saat esasına göre çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Her sabah, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başkanlığında, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının da iştirakiyle Fırat Kalkanı Harekatı ve Terörle Mücadele Harekatı ile ilgili son gelişmeler hakkında harekatı icra eden komutanlıklardan görüntülü olarak brifing alınmakta ve durum değerlendirmesi yapılmaktadır. Söz konusu toplantılara Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığından temsilciler de iştirak etmektedirler. Ani gelişmeler olması halinde bu toplantılar zamana bağlı kalmaksızın aynı düzende icra edilmektedir."

Fotoğrafta Komutanların arkasındaki harekat planının paylaşılmaması için photoshopla kapatıldığı görüldü

<< Önceki Haber Genelkurmay Karargâhı'ndan ilk fotoğraflar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER