Gıda Bankası Turgutlu'da dar gelirlilerin adresi olacak


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu ilçesinde açılacak Gıda Bankası'nın, dar gelirlerinin adresi olacağı bildirildi. Önce il merkezinde açılan ve ardından ilçelerde de hazırlanan Gıda Bankası şubelerinden biri de Turgutlu'da hizmete girecek. Kısa bir süre önce belirlenen yerin tadilatı tamamlanırken malzemelerin de gelmesiyle faaliyete başlayacağı ifade edildi.

Dar gelirliye ulaşma noktasında destek alacakları muhtarlarla istişare toplantısı düzenleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, önce Gıda Bankası'nın nasıl bir hizmet vereceğini anlattı, ardından dar gelirliye ulaşmak adına izleyecekleri yol hakkında bilgi verdi. Gıda Bankası'nın bir sosyal sorumluluk hizmeti olduğunu belirten Başkan Şirin, hayata geçirecekleri projeler arasında yer alan "Helal Kart" uygulamasının, Gıda Bankası olarak hayata geçtiğini ifade etti. Şirin, "Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yoksul ve kimsesiz vatandaşlarla olan aramızdaki gönül bağını daha da güçlendireceğine inandığımız bir projeyi daha ilçemize kazandırıyoruz. Paranın geçmediği Gıda Bankası'nda, dar gelirli vatandaşlarımıza gerçekten ihtiyaç duydukları market ihtiyacını karşılama, elbette alışveriş yapma imkanı vereceğiz. Yeni yılla birlikte Gıda Bankası, kapılarını dar gelirliye açacak. Bizler kimseyi rencide etmeden, kimseyi ayırmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bir annenin çocuğuna çikolata alabilmesi, bebeğine bebek bezi alabilmesi memnuniyetini yaşatmak istiyoruz. Şimdiden Turgutlumuz'a hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e ve ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci de dar gelirlinin kuru gıdadan temizlik malzemelerine kadar pek çok kalemde alışverişini Gıda Bankası'nda yapabileceğini söyledi. Çevirmeci, "Elbette amacımız, maddi yetersizlikler yaşayan ailelerimizin evine, kendi elleriyle aldıkları malzemeleri ulaştırmak. Bu da elbette yıllardır Manisa merkezde uyguladığımız Gıda Bankası marketiyle oldukça verimli bir şekilde gerçekleşiyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla ilçelerimizde de bu güzel sosyal yardımlaşma hareketini başlattık. Umuyorum ki Turgutlu'da da birlik ve beraberlik içerisinde, değerli muhtarlarımızın da destekleriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Şu anda marketimiz hazır ve kısa sürede içerisinde diğer marketlerde de bulunan malzemeleri raflarımıza yerleştireceğiz. Önceliğimiz elbette kimsesiz vatandaşlarımız olacak. Belirli kriterlere sahip birey ve ailelerimize bu hizmeti sunacak olmanın memnuniyetini yaşıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gıda Bankası Turgutlu'da dar gelirlilerin adresi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER