Otobüs şoförlerinin şikayetlerinin yayımlayınca Ahlâk Şube'de ifade verdi


Denizli'de yerel bir internet haber sitesinin sahibi, otobüs şoförlerinin şikayetlerini haber olarak yazınca Ahlâk Şubesi tarafından ifadesi alındı. Kadriye Sözeri, sahibi olduğu "Denizli Ekspres" adlı sitede, Denizli Ulaşım A.Ş.'de görevli otobüs şoförlerinin gazetecilere epostayla yolladığı şikayetleri, "Otobüs şoförleri isyan etti" başlığıyla haberleştirdi. Haberde şoförlerin, amirleri tarafından kendilerine yapılan haksızlıkları yazılıydı. Bunun üzerine Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi, Sözeri'yi çağırarak ifadesini aldı.

'BEN NEDEN AHLÂK ŞUBE'DE İFADE VERDİM?'

Kadriye Sözeri, kendisini ifadeye çağıran polislerin, haberinin kaynağını sorduğunu belirterek, "Ben bir gazeteciyim, her şeyden önce anneyim." dedi. Fuhuştan yakalanmış gibi özellikle Ahlak Şubesi tarafından ifadeye çağrılmasına sert tepki göstererek, "Ben buradan bir anne olarak, kadın bir gazeteci olarak Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'ye, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a, sayın basın savcısına soruyorum. Yaptığım bir haberden dolayı ben neden Ahlâk Şube'de ifade verdim? Kendilerini bu konuda göreve davet ediyorum. Bana bunu bir şekilde kamuoyunda açıklanması şartıyla kendilerini göreve davet ediyor ve soruyorum. Hiçbir gazeteci, haber kaynağını açıklamak zorunda değildir ancak belgeli, kimin tarafından gönderildiği belli olan bir haberi yayımladığım için Ahlâk Şube'de ifade verdim? Gerekli kurum, kuruluş ve kişilerden yaptıkları yolsuzlukların hesabı sorulması gerekirken neden ben hlâk Şube'de ifade verdim?" dedi.

DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ: SORUMLULARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Ümit Varol da bir açıklama yaparak, olaya tepki gösterip kınadı. Gazetecilerin, zaman zaman yaptıkları haberlerden dolayı ifade vermek için emniyete çağrıldığını veya hakim karşısına çıktığını belirten Varol, "Buraya kadar olan her şey normal ancak özellikle bir mail ile gelen haberi yayımlayan bir arkadaşımızın ki özellikle bayan olması olayı daha vahim kılıyor, bu şekilde Âhlak Masası'nda ifade vermeye çağrılmasını şiddetle kınıyorum. Ortada, iddia üzerine yapılan bir haber var. Bu haber doğruysa sorun yok, gerçek değilse mahkemeye verilir ve bunun için gereken prosedür ne ise uygulanır ancak burada görülen olay, bir gazeteciden çok bir bayana yapılan haksızlık ve ayıptır. Ahlâk Masası'nda nasıl ifadeler alındığı bilinmektedir. Bir gazetecinin, yaptığı haberden dolayı bu şubede ifadeye çağrılmasını esefle kınıyor ve sorumluları göreve çağırıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Otobüs şoförlerinin şikayetlerinin yayımlayınca Ahlâk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER