Gıda kontrolörleri 'numune alma' eğitimine tabi tutuldu


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim programında yer alan 'Numune Alma' konulu hizmet içi eğitim Bursa'da gerçekleştirildi.

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda iki günlük gerçekleştirilen eğitimde bakanlık eğiticilerinden; ziraat mühendisleri Nurcan Yıldırım, Rukiye Sabancı ile gıda mühendisleri Ayşegül Demir Yıldırım ile Zuhal Ünal Canbaz ve İlknur Funda Dönmez görev aldı.
Eğitime; Sinop, Bartın, Van, Diyarbakır, Antalya, İstanbul, Zonguldak gibi değişik illerde gıda denetimlerinde aktif olarak görev yapan 40 gıda kontrolörü katıldı.

Eğitim kapsamında gıda kontrol hizmetleri ile ilgili mevzuat anlatılırken aynı zamanda uygulamaya dönük pratik bilgiler, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri de görüşüldü. Eğitim, katılımcıların uygulamaya yönelik sorularının cevaplanması ve sertifika töreni ile sona erdi.
Sertifika töreninde konuşan Bursa il müdürü Ömer Çelik, gıda denetimlerinin önemine vurgu yaparak, "Ülkemizin farklı illerinden eğitime katılan gıda kontrollerimizi il müdürlüğümüzde ve ilimizde misafir etmekten mutluluk duyduk. Eğitimde kazanmış oldukları mesleki deneyimin çalışma ortamlarında kendilerine katkılar sağlayacağına inanıyorum, kursiyerlerimizin Bursa'dan iyi izlenimlerle ayrılmalarını diliyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gıda kontrolörleri 'numune alma' eğitimine tabi tutuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER