Ünlü iş adamını tutuklatan savcı bakın kim çıktı

Onlarca ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin yüz akı firmalarından birinin sahibi Hazım Sesli, somut hiçbir delil olmadan tutuklandı.

Ünlü iş adamını tutuklatan savcı bakın kim çıktı

Hayırsever işadamı Sesli’yi makul şüpheden tutuklamaya sevk eden savcı Hacı Aykut Aydın’ın daha önce skandal soruşturmalar ve torpil iddialarıyla gündeme geldiği ortaya çıktı.

Uşak’ta binlerce kişiye istihdam sağlayan Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli ‘makul şüphe’ operasyonu kapsamında tutuklandı. Tutuklama kararında yaklaşık yüz ülkeye ihracat yapan Hazim Sesli’nin yurtdışı gezileri ve yaptığı ihracat suç unsuru olarak gösterildi.

Ünlü işadamı Hazım Sesli’yi öğrencilere eğitim yardımı yaptığı gerekçesiyle tutuklamaya sevk eden savcı dikkat çekici. Savcı Hacı Aykut Aydın’ın daha önce birçok kez tartışmalı kararlarla gündeme geldiği ortaya çıktı. Savcı Aydın’ın “bozkurt” işareti yapan bir MHP’liyi tutuklatmaya kalktığı ve Facebook’ta paylaşımlarda bulunan bir başka vatandaşı da gözaltına aldırdığı belirlendi. Savcının ismi en son, eşine torpil iddiaları ile medyada yer almış.

SOSYAL MEDYA BASKINI

Ünlü işadamını tutuklamaya sevk evden Savcı Aydın, Mart 2014’te Antalya’da Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları eski başkanlarından Eren Kurt’u Facebook’taki paylaşımları nedeniyle gözaltına aldırması tepkilere neden oldu. Söz konusu olayda yerel gazetelerde çıkan haberleri sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle Eren Kurt’un evi polis tarafından basıldı. Bilişim suçlarına bağlı polis ekipleri bununla da yetinmeyip Kurt’un evdeki bilgisayar ve telefona el koydu. Bir gece nezarethanede tutulan Kurt, ardından savcılık sorgusunun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BOZKURT İŞARETİNE GÖZALTI

Uşak'ta 28 Mayıs’ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun MHP il teşkilatının bulunduğu binanın önünden geçtiği sırada 'Bozkurt' selamı veren MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Seher Kayıhan gözaltına alındı. Savcı Aydın, Kayıhan’ı, sorgunun ardından tutuklanması talebiyle Uşak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Kayıhan hakim tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KİŞİYE ÖZEL KARARNAME

Antalya 9. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi olan Emel Mehtap Aydın eşiyle birlikte tayini çıkmasına karşın Antalya’dan ayrılıp Uşak’a gitmedi ve göreve başlamadı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da bayan hakime “geçici yetki” vererek Antalya’da kalmasını sağladı. HSYK Birinci Dairesi, “Bozkurt işareti’’ olayından sonra 12 Haziran 2015’te de ikinci bir kararname çıkardı. Emel Mehtap Aydın ikinci kararnamede de yer aldı ve bu kez hiç gitmediği Uşak’tan Antalya’ya yeniden atandı. Aydın’ın atamasının HSYK’nın ilke kararlarına ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’na aykırı olduğu ileri sürüldü.

KURULDAN EŞİNE KIYAK ATAMA

Başsavcı Vekili Aydın, yakın zamanda eşine kıyak atama yaptığı iddiasıyla haberlere konu oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Dairesi, 27 Ocak 2015’te 19 savcı ve hakimin görev yerini değiştiren kararname ile düz savcı olan Hacı Aykut Aydın Uşak Başsavcı Vekilliğine, Antalya’daki hakim eşi Emel Mehtap Aydın da Uşak hakimliğine atadı.


BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Ünlü iş adamını tutuklatan savcı bakın kim çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER