AKP İl Başkanın'dan itiraf gibi sözler

AKP İl Başkanı’ndan itiraf geldi, "Camia’yla mücadeleye 3 yıl önce başladık" dedi..

AKP İl Başkanın'dan itiraf gibi sözler

Hizmet Hareketi’ne yönelik tasfiye planının 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından çok önce hayata geçirildiğine yönelik önemli bir ifşaat da AKP Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’dan geldi.

Zaman'ın haberine göre Günnar, Camia’yla mücadeleye hükümet ve AKP sözcülerinindarbe girişimi’ olarak lanse ettiği yolsuzluk soruşturmasından çok önce başladıklarını bildirdi. AKP İl Başkanı, Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Bizim paralel yapıyla mücadelemiz halkımızın bildiği tarihte başlamamıştır. Paralel yapı yaklaşık 3 yıl önce bizim dikkatimizi çekmiş ve bu konuyla ilgili olarak bütün tedbirlerimizi almıştık.” dedi. 

Daha önce de AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, benzer bir itirafta bulunmuştu. 30 Ocak’ta  CNN Türk’te yayınlanan 360 derece programına katılan Aziz Babuşcu, “Devletin içinde var olduğu iddia edilen paralel yapı 17 Aralık’ta mı fark edildi? Uzun yıllar AK Parti iktidarı var. Bu iktidar sürecinde yargı ve emniyette var olduğu iddia edilen paralel yapılanma hiç mi kendini göstermedi?” sorusuna şu karşılığı vermişti: “Aslında 17 Aralık’tan önce 7 Şubat MİT krizi var olan bu şablonu ortaya koyuyordu. Hatta daha öncesinde bu paralel yapılanmanın emniyet, yargı ve diğer kamu kurumlarına sızma ve yapılanma şeklinde rahatsızlıklar verdiği, bu paralel yapının örgüt anlayışı içerisindeki tavır ve tutumları fark edilmiş ve tasfiye süreci başlamıştı aslında.”

<< Önceki Haber AKP İl Başkanın'dan itiraf gibi sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER