Gazi Mahallesi'nde 'polis operasyonu' protestosu

Sabah saatlerinde gerçekleşen polis operasyonunu protesto eden gruplar, eylemlerini akşam saatlerinde de sürdürdü.

Gazi Mahallesi'nde 'polis operasyonu' protestosu

Sabah saatlerinde gerçekleşen polis operasyonunu protesto eden gruplar, eylemlerini akşam saatlerinde de sürdürdü. 20.00 sıralarında toplanıp İsmet Paşa Caddesi üzerinde yürüyen göstericiler, belediyeye ait barakaları ve depoyu ateşe verdi. Eylemcilerde silah olduğu bilgisi üzerine polisin çelik yelek ve zırhlı kalkan kullandığı görüldü. 

Sultangazi'de sabah saatlerinde gerçekleşen polis operasyonunu protesto amacıyla toplanan gruplar, sloganlar eşliğinde polis merkezine doğru yürüyüşe geçti. İsmet Paşa Caddesi üzerinde yürüyen ve kurdukları barikatlarla trafiğe kapatan gruba polis zırhlı araçlarla müdahale etti. Eylemcilerde silah olduğu bilgisi üzerine, polislerin çelik yelek giydikleri ve zırhlı kalkan kullandıkları görüldü. 

Gruplara TOMA, Panzer ve Şortland araçlarıyla müdahale edildi. Polis müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar, müdahale sonrası tekrar İsmet Paşa Caddesi üzerinde toplandı. Polis ekiplerinin müdahalesi aralıklarla devam ederken bir ara polislerin bulunduğu bölgenin yakınından silah sesleri duyuldu. Silah sesi üzerine olay yerindeki polisler ve gazeteciler zırhlı kalkanın arkasında siper aldı. Silah sesleri ve yaşanan hareketlilik, saniye saniye kameraya yansıdı. 

Ara sokaklara dağılan, zaman zaman toplanıp tekrar bir araya gelen gruplarla polisin müdahalesi sürüyor. 











<< Önceki Haber Gazi Mahallesi'nde 'polis operasyonu' protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER