İBB'nin 'zulmü' kaldığı yerden devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor.

İBB'nin 'zulmü' kaldığı yerden devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Merter'de 20 yıldır faaliyet gösteren Fatih Koleji'nin bahçesinden yol geçirme kararı alan ardından Merter'de Fatih Koleji'ne ait reklam panolarının üzerini örten İBB, bu kez de Esenler Gülden Nakipoğlu Fatih Koleji’nin spor salonunu yıktı, anaokuluna ise el koydu.

'ZULÜM' TABELA SÖKME İLE BAŞLAMIŞTI

İBB'nin 'zulmü' ilk olarak Şişli’de FEM ve Anafen dershanelerine ait tabelaların sökülmesiyle başlamıştı. Bu olayın üzerinden çok geçmeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı, bu kez  iki dershanenin Anadolu yakasındaki şubelerinin ışıklı tabelalarının 3 gün içinde kaldırılması için tebligatta bulunmuş aksi takdirde tabelaların kendilerince kaldırılacağı ve masrafların da yüzde 20 fazlasıyla dershanelerden tahsil edileceğini bildirmişti. Bu tehditler üzerine  FEM Dershanesi’nin Kartal, Tuzla, Pendik, Maltepe ve Kurtköy şubesi ile Anafen’in Kaynarca Şubesi tabelaları, dershane yönetiminin kendi imkanlarıyla sökülmüş, tabela için reklam vergisini ödemelerine rağmen maruz kaldıkları uygulamaya tepki gösteren dershane yetkilileri, konuyla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını kaydetmişti.


İBB'nin 'zulmü' kaldığı yerden devam ediyor | samanyoluhaber.com BİTEN OKUL İNŞAATINI YEŞİL ALAN İLAN ETTİLER

İBB'nin hedefin sadece tabelalar yoktu. Hedef bu defa Fatih Koleji inşaatıydı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Gaziosmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji inşaatını, yeşil alan ilan etmiş, inşaatın durdurulmasına karar vermişti.

<< Önceki Haber İBB'nin 'zulmü' kaldığı yerden devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER