Ankara kulislerini sallayan çarpıcı iddia

Her alanda yaşanan görevden almaların ekonomiye de sıçrayacağı iddia ediliyor. İddiaya göre Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı istifaya zorlanıyor...

Ankara kulislerini sallayan çarpıcı iddia

Ankara kulislerinde piyasaları çok yakından ilgilendiren bir iddia ortaya atıldı. Son dönemde her alanda yaşanan görevden almaların ekonominin önemli kurumlarının üst düzey yöneticilerine de sıçrayacağı dillendiriliyor. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde, “Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın bu hafta yapılacak genel kurul öncesinde istifaya zorlandığı” söylentileri kulislerde dolaşmaya başladı.

Kulislerdeki iddiaya göre Başçı'nın "istifaya zorlanıp yerine genel kurulda madde eklenip yeni atama yapılacağı",  ya da "genel kurul sonrası bir değişim yaşanabileceği" ihtimallerine konuşuluyor. 

Başbakan Erdoğan'ın piyasalardaki istikrarı bozmamak için böyle bir tasarrufa gitmeyeceği konuşulsa da, bankacılık kesiminde iki başkan yardımcısının görevden alınacağı iddiası ciddiyetini koruyor. 

BÜROKRASİDEKİ TEDİRGİNLİK CİDDİ 

Bir bürokratın açıklamasına göre kulislerdeki bir diğer iddia, istifaya zorlanmanın yanında bazı üst düzey bürokratların, başkan ve müsteşarların bile kendiliğinden istifalarını gündeme getirebilecekleri yönünde. 


<< Önceki Haber Ankara kulislerini sallayan çarpıcı iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER