Bahçeli'den hükümete sert sözlü eleştiri

Bahçeli, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ni Diyarbakır ziyareti üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli'den hükümete sert sözlü eleştiri

  • Bahçeli: İkinci Habur rezaletidir. Ha PKK’lıların girişi, ha Barzani’nin gelişi. Arasında hiçbir fark yoktur.
  • "Bu görüşme sözde Kuzey Kürdistan’ın provasıdır."
  • "Türk milletinin büyük bir yıkım arefesinde, fakat buna izin vermeyeceğiz."

Almanya’daki bir programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan şimdi de kardeşi Barzani ile Diyarbakır’da buluşmuştur. Türkiye, yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaşamaktadır. Peşmerge başı, yanına aldığı bölücülükte sabıkalı sözde bir sanatçı ile Habur’dan Türkiye’ye giriş yapmış ve tezahüratla karşılanmıştır. Bu, bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK’lıların girişi, ha Barzani’nin gelişi. Arasında hiçbir fark yoktur.” ifadelerini kullandı.

Barzani’yi ‘Türk vatanı üzerinde hesaplar yapan, Türkmenleri öldüren ve PKK’ya silah vererek Türkiye’nin üzerinde saldırtan şarlatan’ olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın hem de Barzani’nin hedef yaptığı Diyarbakır’da kendisiyle görüşmekten en ufak bir rahatsızlık duymadığını söyledi.

'KUZEY KÜRDİSTAN PROVASI'

PYD’nin Suriye’deki geçici yönetim ilanına da değinen Bahçeli, hükümetin bu ülkede yeni bir canavar ürettiğini söyledi. Bahçeli, Irak’ın kuzeyinden sonra Suriye’nin kuzeyinde de yeni bir fitne yönetiminin oluşmasının Türkiye’nin milli bekasına tamiri imkansız hasarlar vereceğini öne sürdü. 

Bahçeli, “Büyük Kürdistan’ın iki ayağı bu şekilde belirginlik kazanmaktadır. Başbakanla Barzani’nin Diyarbakır’daki teması üçüncü ayağın yani sözde Kuzey Kürdistan’ın provası, hazırlık aşaması ve nişan merasiminden başka bir şey değildir.” dedi. 

Erdoğan’ın Peşmerge ile Diyarbakır’da sahneye çıkarak ‘Kürdistan düetini’ ortaklaşa icra ettiğini öne sürdü. Bahçeli, Türk milletinin büyük bir yıkım ve dağılmanın arefesinde olduğu yorumunu yaptı fakat buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

CİHAN


<< Önceki Haber Bahçeli'den hükümete sert sözlü eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER