Başbakan Erdoğan, o soruya böyle cevap verdi

Başbakan Erdoğan, terör için çözüm sürecinde, Erbil'deki siyasi uzantılarla görüşülmesine dair soruyu cevapladı.

Başbakan Erdoğan, o soruya böyle cevap verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile düzenlenen ortak basın toplantısında, terör için çözüm sürecine açıklamalarda bulundu.

"Öncelikle İmralı dışında Erbil ile de görüşmelerin sürdürülmesi söz konusu mu?" şeklinde sorulan soruya Başbakan Erdoğan, "Kiminle görüşmemiz gerekiyor derken burada tabii bizim birçok bu konuda bu süreci değerlendirebileceğimiz arkadaşlarımız var. Milli İstihbarat Teşkilatımız bunun en önemli ayağıdır. Ama karşımızda siyasi muhatap varsa  bununla ilgili de söylemiştim biliyorsunuz, bizim müzakere edebileceğimiz siyasi muhataplarımız olabilir, bu siyasi muhataplarımız yerli de olur uluslararası da olur. Uluslararası camiada da Erbil'deki siyasi uzantılar, siyasi muhataplardan istifade edeceksek, onlarla da bu işi görüşürüz. Nitekim de görüştük, görüşüyoruz, ben de görüştüm, bakan arkadaşlarım da görüştü. Çünkü onlar Irak  parlamentosunda, Irak'taki eyalet yapılanması içinde yer alan siyasilerdir. Onlarla da görüşmeleri bugüne kadar yaptık, yapıyoruz, bundan sonraki süreçte de yapabiliriz." şeklinde cevap verdi.

"Bir karar alalım, şu refah huzur ortamını ülkemizde yakalayalım." diyen Erdoğan, halkın bu sürece bakışının çok olumlu olduğunu, yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında da bunu gördüğünü anlattı. 
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, o soruya böyle cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER