Basketbol

Basketbol -Aliağa Petkim Başantrenörü Bıyıktay: Galatasaray Medical Park maçında sürpriz, ekstra galibiyet alarak Hacettepe Üniversitesi mağlubiyetini telafi etmeye çalışacağız


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Petkimin başantrenörü Burak Bıyıktay, ligde bu hafta oynayacakları Galatasaray Medical Park maçından sürpriz bir galibiyet elde ederek, Hacettepe Üniversitesi mağlubiyetini telafi etmeye çalışacaklarını söyledi.
     Aliağa Petkim, ligde bu hafta sahasında oynayacağı Galatasaray Medical Park maçının hazırlıklarını, Enka Spor Salonunda yaptığı akşam antrenmanıyla sürdürdü.
     Başantrenör Bıyıktay, antrenman sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başından bu yana şansızlıkların yakalarını bırakmadığını söyledi.
     Geçen hafta Hacettepe Üniversitesi karşısında beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirten Bıyıktay, bu maçı kaybetmenin hiçbir şekilde özrünün bulunmadığını ifade etti.
     Bıyıktay, her şeyden önce sakatlıklar nedeniyle takımda rotasyon sorunu yaşadıklarını, önemli oyuncularından Ahmet Erdoğanın antrenmanlara başladığını ancak Orhan Haciyevanın tekrar sakatlandığını ve Galatasaray Medical Parka karşı forma giyemeyeceğini bildirdi.
     Takımı ayakta tutan bu tarz oyuncuların oyun düzenini doğrudan etkilediğine değinen Bıyıktay, şunları söyledi:
     Birtakım eksiklerimiz var. Takıma takviye yapılması gerekiyor. Sakatlık nedeniyle kadrosu daraldığında hemen transfer yapabilen takımlar gibi değiliz. Bu düşüncemi yönetimle paylaştım. İnşallah istediğimiz bir oyuncu bulabiliriz ve takıma takviye yapabiliriz. Rakiplerimiz de kaybettiği için hala sıralamadaki yerimiz değişmedi. Sonuna kadar play-offu kovalayacağız.
    
     -Sürpriz galibiyet hedefi-
    
     Bıyıktay, tüm bu sorunlara karşın Galatasaray Medical Park maçını kazanmamaları için bir sebep olmadığını dile getirerek, , şunları kaydetti:
     Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Liginin en yüksek bütçeli takımlarından bir tanesi ama biz de iyi oynadığımız zaman çok tehlikeli bir takım olabiliyoruz. Bu, güçlü rakiplere karşı iyi oynayıp kazandığımız maçlardan hatırlanabilir. Maçı kazanmamamız için bir sebep yok. Bu, bizim elimizde. Maç hazırlıklarımız iyi gidiyor. Galatasaray Medical Park maçından sürpriz, ekstra bir galibiyet alarak Hacettepe Üniversitesi mağlubiyetini telafi etmeye çalışacağız. En azından kazanmayı isteyen, mücadele eden bir takım hüviyetinde olacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER