Bayık, Erdoğan'ı hedef aldı ve ağzındaki baklayı çıkardı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kobani’den sonra artık eski siyasetle yürünemeyeceğini öne sürerken “Eğer eski şekilde devam ederseniz, büyük kaybedersiniz.” tehdidinde bulundu.

Bayık, Erdoğan'ı hedef aldı ve ağzındaki baklayı çıkardı

Cemil Bayık, Yurt Gazetesi’ne verdiği mülakatta çözüm sürecinde gelinen noktayı anlatırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini suçladı. Gerçek bir barışa ulaşmak için tek taraflı adım attıklarını, ateşkesin devam ettiğini ancak tek taraflı adımlarla sürecin bir yere kadar gidebileceğini savundu. Bayık, “Hükümet sorunu çözmek istemiyor. Biz sorunun çözümü için bu kadar çaba yürütürken, onlar hareketimize, halkımıza ve Türkiye’de çözümü isteyen kesimlere yönelik psikolojik özel savaşı yürüttü. Herkesi aldatmaya çalıştılar. Sorunu çözecekmiş gibi yaptı, hep bundan söz etti, ama hiçbir zaman çözüm sürecine girmedi Erdoğan. Hep beklenti yarattı, oyaladı, zaman kazandı, kendi iktidar amaçları için her şeyi kurban ettiler.” dedi.

Cemil Bayık, müzakerenin olabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu şartları şöyle sıraladı: “Bir, önder Apo’nun içinde bulunduğu koşullarını değiştirilmesi gerekiyor. Bu koşullarda diyalog olabilir ama müzakere olamaz. İkincisi, üçüncü bir tarafın müzakerelerde gözlemci olması, şahitlik yapması gerekiyor. Dünyadaki bütün sorunlar, üçüncü tarafın gözetiminde çözümlenmiştir. Üçüncüsü, bir izleme komitesinin oluşturulması ve bu izleme komitesinin hem bizim hem Türk devletinin hareketlerini izlemesi ve kim sürece doğru yaklaşıyor, kim sabote ediyor, kim boşa çıkartıyor, kim savaşta ısrar ediyor, komite tarafından izlenmesi ve kamuoyuna açıklanması gerek.”

Cemil Bayık, müzakerenin yürüyebilmesi için Öcalan’ın koşullarının değişmesi gerektiğine de işaret etti. Bayık, “Şu anda ağır bir mahkûm muamelesi görmektedir. Bu süreci tek yanlı sürdüren kendisidir, ısrar eden kendisidir, ama koşullarında en ufak bir değişiklik yok. Bu koşullarda nasıl müzakere yürütebilirsiniz? Hâlâ kardeşi istediği zaman gidemiyor, avukatlar zaten üç senedir gidemiyor. Bir giden HDP heyeti,  heyetin de neler yaşadığını herkes biliyor. AKP hem kendi heyetini belirliyor hem de önderlikle görüşecek HDP heyetini. Çözüm amacı taşıyan biri böyle yaklaşabilir mi meseleye?” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Bayık, Erdoğan'ı hedef aldı ve ağzındaki baklayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER