Dersaneleri kapatmak PKK'nın ekmeğine yağ sürmez mi?

Dağ yerine üniversitelerin yolunu gösteren dershaneler defalarca PKK'nın saldırısına uğradı.

PKK dershanelerden rahatsız

  • Okuma salonları ve dershanelerden en büyük rahatsızlığı duyanlar arasında terör örgütü PKK var. 
  • Çocuklarını dershane ve etüt merkezlerine göndermemeleri konusunda bölge halkını tehdit eden örgüt buraları defalarca kez molotofla yakmaya çalıştı. 

Atılan molotofun hedefinde okuyup kabuklarını kırmak isteyen, kendilerine tek yol olarak dağı gösterenlere karşı çıkan gençler var. Terör örgütü PKK, Güneydoğulu gençlere aydınlık bir gelecek ümidi aşılayan dersanelerin ve okuma salonlarının en büyük düşmanı. 

Terör örgütü, 2012 yılında bölge halkını açık bir dille tehdit ederek "Kimse çocuğunu dershane ve okuma salonlarına göndermeyecek." dedi. Ardından da peş peşe saldırılar başladı. Molotofların, ses bombalarının hedefinde maddi durumu el vermediği için özel okula gidemeyen bölge çocuklarının okumak amacıyla geldiği dershaneler okuma salonları vardı.  

İşte o saldırılardan biri. Tarih 18 Nisan 2012... Nusaybin'de üç ayrı yer molotof ve el yapımı bombaların hedefi oldu. 

Eş zamanlı saldırılarda PTT şubesi ve bir ilköğretim okulunun yanı sıra bir dershane de vardı. O gün yanan dershaneye elinde su bidonuyla bölgenin vatandaşı sahip çıktı.  

Bu kez adres Şırnak'ın Cizre ilçesi. Dershaneden öğrencilerin ayrılmasından kısa süre sonra, kadın çarşafı giymiş bir erkek, uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. 

Buradaki saldırının gece vaktinde olması can kaybını önledi ama bölge halkı büyük korku yaşadı.

28 Mart 2012'de de Diyarbakır Yenişehir'de okuma salonuna ses bombası atıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı ancak yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü salon kullanılamaz hale geldi. 

Mekan bu kez de Ağrı... Şer odakları Doğubayazıt'ta bir dershaneye bomba attı. 5 Kasım akşamı meydana gelen patlamanın şiddetiyle bölgede bulunan bazı işyerlerinin de camları kırıldı. 

Çocuklarını dağ yerine dershaneye gönderen bölge halkı daha pek çok saldırıyla sindirilmeye çalışıldı. Bu saldırıların failiin PKK olduğunu Diyarbakır'daki KCK ana davası da ortaya çıkardı. O davada yargılanan KCK yöneticisi Sevi Demir'in, Bağlar ilçesinde 150 öğrencinin eğitim gördüğü bir okuma salonuna saldıran kişiler arasında olduğu belirlendi.

<< Önceki Haber Dersaneleri kapatmak PKK'nın ekmeğine yağ sürmez mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER