Erdoğan'ın avukatından bir tuhaf savunma!

Başbakan Erdoğan, hiçbir delil ortaya koymadan, ispatlama ihtiyacı hissetmeden Hizmet Hareketi’ne her türlü hakaret ve iftirada bulunurken, avukatlarından mahkemede ilginç bir savunma geldi.

Erdoğan'ın avukatından bir tuhaf savunma!

Haşhaşi hakareti için işadamlarının açtığı tazminat davasına savunma gönderen avukatlar, “Önce cemaate üye olduklarını gösteren belgeyi sunsunlar.” dedi. 15 sayfalık savunmada Başbakan’ın sözlerine yer verilirken, “Müvekkilimiz, bu yapıya mensup samimi insanlarla ‘paralel devlet’ olarak nitelediği örgütün üst yapısını ayırmıştır.” denildi. 

Cemaat mensuplarına, ‘Haşhaşi’ diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında tazminat davası açılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından ilginç bir savunma geldi. Avukatlar, “Cemaat, görünür ve şeffaf olmayan, gizliliğe önem veren bir yapıdır.” diyerek, davacıların cemaat üyesi olduklarını ispatlamasını istedi. Davacı avukatı Adnan Şeker ise, “Usul yönüyle davadan kurtulmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

"SAMİMİ İNSANLARLA ÖRGÜTÜN ÜST YAPISINI AYIRMIŞTIR"

Kamuoyunda ‘Hizmet Hareketi’ olarak bilinen bazı kurumların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24 kişi, 20 Ocak günü ‘Haşhaşi’ sözü üzerine Başbakan Erdoğan aleyhine 1000’er liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava kapsamında beyanları istenen Başbakan’ın avukatları, davacılardan ‘cemaate üyelik belgelerini’ göstermelerini istedi. Dava konusu konuşmalarda, davacının kişilik haklarını ihlal eden bir söz kullanılmadığını iddia eden avukatlar, bu sözlerin davacıyı muhatap almadığını öne sürdü. 15 sayfalık savunmada Başbakan’ın sözlerine yer verilirken, “Müvekkilimiz, bu yapıya mensup samimi insanlarla ‘paralel devlet’ olarak nitelediği örgütün üst yapısını ayırmıştır.” denildi. Başbakan’ın, “Samimi kardeşlerimi ayırıyorum.” şeklindeki sözleri, davadan kurtulmak için savunma olarak sunuldu. Savunmada Başbakan’ın hakaretlerinden çok 17 Aralık soruşturmasına yer verilmesi dikkat çekti. Zaman ve Today’s Zaman yazarlarının köşe yazıları ve twitleri, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin konuşmaları aktarıldı. Başbakan’ın ‘Haşhaşi ve örgüt’ şeklideki hakaretlerinin bu yazılara verilmiş sert bir tepki olduğu iddia edildi. Savunmada ayrıca yargının Başbakan’a komplo kurduğu, yakın zamanda yürütülen soruşturmaların hükümeti yıpratma girişimi olduğu öne sürüldü. Haklarındaki soruşturma henüz tamamlanmamış olan 17 ve 25 Aralık savcıları, Adana TIR soruşturması savcıları ile daha soruşturma bile açılmayan İzmir Yolsuzluk ve Van El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide soruşturması savcıları bu örgütün üyesi ilan edildi.

Zaman gazetesinin haberine göre, davacı avukatı Adnan Şeker, savunmanın usul tartışmasıyla davadan kurtulmaya çalıştığını belirtti. Şeker, “Her şeyden önce kişi ‘gönül verdim’ diyorsa ‘ispatla’ demek abesle iştigaldir.” ifadelerini kullandı. Şeker, “Sadece usul yönüyle davadan kurtulmaya çalışıyorlar. Güya tavan-taban ayrımı yaptıklarını söylüyorlar. Savunma vermek yerine konuyu saptırmaya yönelik beyanlarda bulunuyorlar.” dedi. Mahkemenin önümüzdeki günlerde hazırlıklarını tamamlaması ve ilk duruşmanın görülmesine başlanması bekleniyor.

<< Önceki Haber Erdoğan'ın avukatından bir tuhaf savunma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER