'Türkiye'nin her yerinde milyonlarca Berkin var!'

Gezi Parkı olayları sebebiyle hayatını kaybedenlerin arasına bir kişi daha eklendi...

'Türkiye'nin her yerinde milyonlarca Berkin var!'

Ekmek almak için markete giderken başına biber gazı kapsülü isabet eden 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 günlük hayat mücadelesini kaybetti. Elvan’ın ölüm haberi üzerine başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde protesto eylemleri düzenlendi. 

HER KESİMDEN TEPKİ VAR!

Ekmek almak için evden çıkan ve bir daha dönemeyen Berkin, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım’da tedavi görüyordu. Baba Sami Elvan, “Benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var.” dedi. Berkin’in genç ölümü her kesimi sarstı. Önceki gün ‘geçmiş olsun’ demek için aileyi arayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ölüm haberinden sonra başsağlığı diledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, baba Elvan’ı arayarak taziyede bulundu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter’da küçük yaşta ölen kendi ağabeyini hatırlatarak, “Genç yaşta ölüm daha bir üzücü!” ifadesini kullandı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, “Berkin Elvan’ın vicdanımızı sızlatan son kayıp olmasını umut ederiz.” dedi. Dün birçok şehirde protesto eylemleri yapılırken  CHP Grup Başkan Vekili M. Akif Hamzaçebi doğal tepkilerin provokatif eylemlere dönüşmemesi uyarısı yaptı.

"ÜLKENİN HER YERİNDE MİLYONLARCA BERKİN VAR"

269 gündür yoğun bakım servisinde yatan Elvan, 45 kilodan 16 kiloya kadar düşmüştü. Oğullarının ölüm haberini alan ailesi ve sevenleri sabah saatlerinden itibaren Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Berkin Elvan’ın öldüğünü ilk olarak ailesi Twitter hesabından duyurdu. Ailenin yaptığı açıklamada, “Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan’ı evladımızı kaybettik. Başımız sağ olsun.” denildi. Berkin Elvan’ın cenazesi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılması için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Baba Sami Elvan, “Bugün biz Berkin’imizi sonsuzluğa uğurladık, ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Cemevinin iki ayrı penceresine çıkan annesi Gülsem Elvan ve abla Gamze Elvan sinir krizleri geçirdi. Cenaze bugün Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

GEZİ'DE ÖLEN 8. KİŞİ!

Gezi eylemleri sırasında daha önce Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı hayatını kaybetmişti. Komadan çıkamayarak 269 gün sonra can veren Berkin Elvan ise Gezi olaylarında ölen sekizinci kişi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin’in babası Sami Elvan’ı arayarak taziyede bulundu. Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklama da ise, “Berkin Elvan’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı. Bugün her evde yas var. Bugün hepimiz 15 yaşındaki evladımızı kaybettik, Berkin Elvan’ı kaybettik. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.” dedi. Eğitim-Sen, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, “Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin kurbanı olmuştur.” açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI GÜL: YENİ ACILARIN YAŞANMASINA FIRSAT VERİLMEMELİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Elvan için Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin Elvan’ı kaybettik. Allah’tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de önceki gün Elvan komadayken acılı aileyi arayarak, “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Acınızı paylaşıyorum. Bir ihtiyacınız olduğunda benim haberim olsun.” demişti. Cumhurbaşkanı Gül dün de gazetecilerin sorusu üzerine, “Ailesine başsağlığı diliyorum. Yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmemesi gerektiğinin, buradan altını çizmem gerekiyor.” açıklamasını yaptı. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, olayın üzerinden 9 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen Berkin’in ölümüne sebep olan sorumluların hâlâ bulunmamasını eleştirdi.

Polis ODTÜ'de o silahı kullandı
Ankara polisi göstericilere müdahalede FN-303 silahından çıkan “bizmut” kapsüllerini kullandığı iddia edildi. FN-303 silahı birçok Avrupa ülkesinde ölümcül silahlar kategorisine alınarak yasaklanmıştı. Türkiye’de ise ilk kez Gezi eylemleri sırasında kullanılmıştı. Polis kapsülü Gezi eylemlerinden sonra tekrar Berkin için yapılan eylemlerde kullandı.

<< Önceki Haber 'Türkiye'nin her yerinde milyonlarca Berkin var!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER