Fişleme talimatı veren Vali, soruları cevapsız bıraktı

Balıkesir Valisi Turan, "paralel ispiyonaj" sorusunu cevaplamaktan kaçındı

Fişleme talimatı veren Vali, soruları cevapsız bıraktı


İstanbul Eyüp'te bulunan Feshane, Balıkesir Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapıyor. 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin açılışına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turan, birçok bürokrat ve davetli katıldı.

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerden paralel yapı safsatasıyla ilgili bilgi ve belge getirmelerini isteyen Balıkesir Valisi Turan, kendisine yöneltilen soruları cevaplamaktan kaçındı.

21 Ağustos'ta Balıkesir Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında skandal açıklamalara imza atan Turan, paralel yapı yalanını gündeme taşımıştı. Gazetecilerden elinde bilgi ve belgesi olanların emniyet ve başsavcılığa vermesini isteyen vali, "Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Balıkesir’de de bu kapsamda çok ciddi çalışmalar yapıldı.” diyerek, "Balıkesir Emniyeti başta olmak üzere birçok kurumda çok ciddi görev değişimleri oldu. Takip eden arkadaşlarımız var, çok ciddi boyutta, yani yüzlerce diyebileceğim yetkili görevden alındı, görev yeri değişti.” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Turan, "paralel ispiyonaj" sorusunu cevaplamaktan kaçındı

Etkinlik kapsamında kameralar karşısına çıkan Vali Turan basına çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Muhabirlerin soru talebini kabul eden Turan, kendisine "paralel yapı yalanıyla" alakalı yöneltilen soru üzerine muhabirlerin kimliğini sordu. Soru talebini önce kabul eden Vali, soruyu yöneltenin Zaman Gazetesi muhabiri olduğunu öğrenmesi üzerine, "Şu anda gündemimiz çok farklı." diyerek cevap vermekten kaçındı.
<< Önceki Haber Fişleme talimatı veren Vali, soruları cevapsız bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER