Fransız bestekar Claude Debussy unutulmadı!

Google anasayfası bugün önemli besteci Claude Debussy için hazırlanmış bir Doodle ile açılıyor.

Fransız bestekar Claude Debussy unutulmadı!

Claude Debussy'nin Hayatı

22 Ağustos 1862-25 Mart 1918 yılları arasında yaşamış olan ünlü besteci Chopin'in bir öğrencisi olan piyano öğretmeni Bayan Maut de Fleurville tarafından keşfedilmiştir. Öğretmeni tarafından Paris Konservatuarı'na gönderilen Debussy burada 10 yıl eğitim görmüştür. 1884'te kompozisyon derslerindeki başarısından dolayı Roma Ödülü kazanan Debussy 3 yıl Roma'da eğitim görme fırsatını yakalamıştır.

Piyano öğretmeninin Debussy üzerindeki etkisi ve onu yönlendirmesi yadsınamaz. Onun tavsiyesi üzerine Rus bir mühendisin dul eşi olan ve müziğe büyük önem veren Bayan Nadezhda Filaretovna von Meck’i evinde özel piyanist olarak çalışma şansını yakalamıştır. Tchaivkosky'nin finansal destekçisi ve hayranı olan von Meck'in evinde Tchaivkosky'nin oda müziklerini çalmış ve patronuyla birlikte Avrupa şehirlerini gezmiştir. Bu gezi sırasında Viyana'da Wagner'ı dinlemiş ve çok etkilenmiştir. Ancak yıllar sonra Wagner'ın müziğe yaklaşımını reddetmiştir.

Claude Debussy'nin Ölümü

Kansere yakalandıktan sonra beste yapmaya devam etse de 1. Dünya Savaşı ile birlikte müziğe olan ilgisini kaybetti. Ancak daha sonra besteleriyle mücadeleye katılması gerektiğini düşünerek en son eserlerini verdi. Son eseri olan piyano ve keman için sonatı 1917’de seslendirildi ve Debussy, piyanoyu kendisi çaldı. 1918’in Mart ayında Paris bombardımanında hayatını kaybetti.
<< Önceki Haber Fransız bestekar Claude Debussy unutulmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER