Ahmet Davutoğlu ABD'ye seslendi!

Ahmet Davutoğlu: Suriye'ye müdahale için kırmızı çizginin daha kaç kez aşılması gerekiyor?

Ahmet Davutoğlu ABD'ye seslendi!

Ahmet Davutoğlu Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu ve Westerwelle Suriye'de yaşanan saldırı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

İlkesel olarak hepimizin Ortadoğu'da insan haklarının ve taleplerinin yanına olmamız gerekir. Türkiye ve AB'nin aynı frekansta mesajlar vermesi önemlidir. Almanya gibi ülkelerin alacağı liderlik önemlidir. Duruşumuz açıktır. Suriye'deki rejimi önce ikna etmeye çalıştık daha sonra da baskıların durması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Daha önceki katliamlara uluslararası toplumun sessiz kalması daha büyük katliamlara yol açmıştır.

Dün BM'ye 35 ülke Suriye'de gerekli çalışmaların yapılması için başvuruda bulundu. İran'da Dışişleri'ndeki mevkidaş dostumu arayarak çağrıda bulundum. BM heyeti saniye bile kaybetmeden Şam'da incelemeyi yapmalı. Yapmamaları halinde uluslararası toplum gerekli tavrı takınmalıdır. Yoksa yarın daha büyük çaplı facialara maruz kalırız.

KIRMIZI ÇİZGİ DAHA KAÇ KEZ AŞILACAK?

Suriye'de 100 binler öldürüldü. Kırmızı çizgi aşıldı ama kimseden ses yok. Manyas'ta, Kusayr'da yapılan katliamlarda sınır aşıldı. Esed yönetimine gerekli yaptırım uygulanmadığı için bir şeyler yapılamadı.

Dünkü yaşanan olay en objektif bir şekilde araştırmalı. Banki Moon ile görüştüm. Bu olay hemen araştırmalı ve cezalandırılmalı.

Saddam için Halepçe soruşturması yapıldıysa burada da yapılmalı. Bir kimyasalı bu kadar fütursuzca kullanmak insanlık dışıdır. Kırımızı çizginin aşıldığı artık bilinmelidir.

MURSİ BİR AN ÖNCE DIŞARI ÇIKMALI

Mısır içinde bir an önce seçimler yapılmalı. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nın bir an önce dışarı çıkmalıdır.

Mısır'da uygulanan hukuksuzluk kabul edilemez. Tüm siyasi tutuklular serbest bırakılmalıdır. Kimsenin Mısır'ın içişlerine katılma hakkı yoktur ama kimsenin de seçilmiş bir Cumhurbaşkanını da içeri atma hakkı yoktur.

90'larda Doğu Avrupa'da başardığımız şeyleri bugün Ortadoğu'da da başarmalıyız. Almanya'daki faşist gruplara karşı Alman meslektaşımın uyguladığı politika için de teşekkür etmek istiyorum. Birbirine kaynaşmış en yakın iki millet. Ümit ederiz ki hem resmi rakamlar hem de parlamento ırkçılığı yok eder.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise Suriye ile ilgili olarak BM uzmanlarına gerekli yetkilerin derhal verilerek bölgeyi incelemelerine izin verilmesi gerektiğini belirtti
<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu ABD'ye seslendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER