Hizmet hareketini anlatan belgesele Avrupa'dan büyük övgü

Avrupa turnesine Brüksel’den başlayan ve Hizmet hareketini anlatan “Love is a Verb” belgeseli büyük beğeni topladı.

Hizmet hareketini anlatan belgesele Avrupa'dan büyük övgü

Yönetmenliğini ve yapımcılığını 3 Emmy Ödülü sahibi Terry Spencer Hesser’in üstlendiği belgesel “Love is a Verb”  Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’yi anlatıyor.  Maryland Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” ödülüne layık görülen, ABD Film Festivali tarafından da tanınan belgesel filmin çekimleri 5 farklı ülkede, 4 yılda gerçekleştirildi.

Yapımcı Spencer’ın, “Benden daha cesur ve hayatlarına belli değerler etrafında yön veren insanların hikâyelerini izleyicilere aktarmak istedim” dediği belgesel hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan misafirler övgü dolu ifadeler kullandı.

GÜCÜ MANEVİYAT

Leuven Üniversitesi’ne bağlı Gülen Kürsüsü başkanı Johan Leman, belgeselin adil bir şekilde Hizmet Hareketi’ni yansıttığını söyledi. Leman, belgeselde kendisini en fazla etkileyen unsurun insanların kendilerini bütün kalbiyle görevlerine adamaları olduğunu kaydetti. Leman, “Özelikle inanmanın artık çok zor olduğu seküler bir toplumda buna inanmıyorlar. Diyorlar ki bunun arkasında muhakkak bir şeyler vardır. Beni etkileyen bu insanların sekülerliğe saygı duyduklarını söylemeleri ve sağlam bir maneviyata sahip olmaları” dedi.

TEHLİKELİ BÖLGELERDE

Hıristiyan Demokratlar partisinden Flaman Bölge Milletvekili Ward Kennes, Bosna, Irak ve Somali gibi savaş ortamında ‘Hizmet’e gidip geri dönmeyi düşünmeyenlerin kendisini çok etkilediğini belirterek, “Bu bende derin bir saygı uyandırdı” diye konuştu.

Hareketi 5 yıldır tanıdığını ifade eden ekonomi profesörü Ides Nicaise, Hizmet Hareketi’nin doğrudan kalplere hitap ettiğini vurguladı. Nicaise, “Sırf insan sevgisiyle hayatlarında radikal kararlar alan bu kişiler, başkalarına da motivasyon kaynağı oluyor” dedi.

DUFF: İDDİALAR TAMAMEN SAÇMALIK
 
Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Komisyonu'nda görev yapan eski AP Milletvekili Andrew Duff, belgeseli “çok enteresan” bulduğunu ve bu vesileyle Hizmet Hareketi hakkında bilmediği şeyleri öğrenme fırsatı yakaladığını belirtti. Hizmet’in Türkiye’de yaptığı işleri bildiğini söyleyen Duff, yapılan hizmetleri “çok büyük işler” şeklinde tanımladı. AK Parti hükümeti’nin “Devlet içinde devlet kuruyorlar, terörist faaliyetleri var” iddialarını “tamamen saçmalık” olarak niteleyen Duff, “Gülen çok güçlü bir oluşumun lideri. Hukuk dünyasından polis teşkilatına kadar farklı devlet kurumlarında sevenleri var. Bunda bana göre herhangi bir yanlışlık yok. Bu belgeselin, bana göre Hizmet Hareketi'nin bu boyutuna da inmesi gerekiyordu” dedi.

Belgeselde en etkileyici şeyin ‘gönüllülerdeki teslimiyet ruhu’ olduğunu söyleyen eski AP vekili, “Bu hareket kendisine sıkıca bağlı inanan insanlardan oluşuyor ve bu umut verici bir durum” diye konuştu.

MANEVİ LİDERLER HEP KOVULDU

Leuven Katolik Üniversitesi Disiplinlerarası Din Etütleri Merkezi Profesörü Emilio Platti, İstanbul’daki bir diyalog programında Gülen ile tanışma fırsatı bulduğunu dile getirdi. Belgeselin Hizmet Hareketi’nin arkasındaki o “derin ilhamı” hatırlattığını paylaşan Platti, Türk medyasında yer alan bazı haberlerden üzüntü duyduğunu söyledi. Platti, “Gülen hareketi kadar büyük bir manevi oluşumun insanların gözünde güç ifade ediyor olması normal. Elinde güç bulunduruyor diye marjinalize edemeyiz. Bu durum kalbime acı veriyor. Manevi liderler hep kovulmuştur, ülke dışına itilmiştir. Bu aslında devlet ve manevi güç arasındaki tansiyonların sonucu”  dedi.

Hollanda eski Dışişleri Bakanı: Erdoğan'ın Hizmet düşmanlığını anlayamıyorum!

Hollanda Dışişleri eski Bakanı Bernardt Bot, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne düşmanlığını bir türlü anlayamadığını söyledi.
Ankara’da uzun süre büyükelçilik yaptığı için Türkiye’yi yakından tanıyan Bot, Hollandaca yayın yapan Zaman Vandaag’a yaptığı açıklamada, Hizmet’in terörle hiçbir alakası olmadığını, bu hareketin neresinin tehlikeli olduğunu anlamadığını söyledi.

NERESİ TEHLİKELİ?

Eski Bakan Bot, “Hollanda’dan Hizmet Hareketi'ne mensup insanlar tanıyorum ve onlarla da bu konuyu görüştüm. Hizmet Hareketi, iyi bir eğitim, insanlığın iyiliği ve gençlerin iyi yetişmesi için çabalıyor. Dışarıdan biri olarak, bu hareketin niçin devletin bekasına aykırı görüldüğünü anlamıyorum. Hol-landa’da her insanın hakkı olduğu gibi Gülen de Erdoğan’ın yanlışlarını söyleme hakkına sahip. Kötü bir şey yapmıyor ve hareket terörist bir hareket değil. Neresi tehlikeli anlamış değilim”  diye konuştu.

Bugün
<< Önceki Haber Hizmet hareketini anlatan belgesele Avrupa'dan büyük övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER