Kulislerde konuşulan son iddia: Öcalan 21 Mart'tan önce...

Çözüm sürecinde gözler İmralı, Kandil ve Ankara hattına çevrildi.

Kulislerde konuşulan son iddia: Öcalan 21 Mart'tan önce...

Terör örgütü PKK elebaşısı Öcalan'ın örgütün çekilme takvimini içeren mektubu Kandil ve Avrupa'ya iletilmişti. Mektuba verilen cevaplar Ankara'ya ulaştı. Terör örgütü elebaşısının yazdığı mektupta atılacak adımlar üç aşamadan oluşuyor. Çatışmasızlık, örgütün Türkiye sınırları dışına çıkması ve son olarak örgütün silah bırakması...

Kulislerde konuşulanlara göre Öcalan'ın çekilme çağrısını da 21 Mart'tan önce yapması bekleniyor. Kandil ise alt birimlerini uyardı ve yapılacak çağrıya kulak vererek bağımsız eylemlerde bulunulmamasını istedi. Öcalan'ın mektubuna göre terör örgütünün Türkiye dışına çekilme sürecini 16 Haziran'a kadar bitirmesi isteniyor. Bu süreçte seçim barajının düşürülmesi, KCK tutuklularının serbest kalması, anayasal vatandaşlık gibi bazı adımlar atıldığı takdirde son viraj olan silah bırakma aşamasına geçileceği belirtiliyor. 

En çok merak edilen ise Kandil'in çözüm süreci takvimine uyup uymayacağı. Bu kritik süreçte Kandil son sözü Öcalan'a bıraksa da örgütün yönetim kadrosundan süreci sıkıntıya sokabilecek açıklamalar da geliyor. Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, sürece şartsız destek vermeyeceklerini ima ederek KCK davalarının düşmesi gerektiğini dile getirdi.

Örgütün taleplerine Ankara'nın nasıl bir cevap vereceği merak konusu. İşte bütün bu değerlendirmeler 3'üncü heyetin İmralı ziyaretinde masaya yatırılacak. Heyetin birkaç gün içinde yola çıkacağı belirtiliyor. Heyette bu kez daha önce hükümetten veto yiyen BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olacağı ifade ediliyor. 
<< Önceki Haber Kulislerde konuşulan son iddia: Öcalan 21 Mart'tan önce... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER