Meclis yine karıştı

HSYK görüşmelerinin devam ettiği TBM adalet Komisyonu yine karıştı. Bu arada CHP, Zeyid Aslan'ın cezalandırılması için TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Meclis yine karıştı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereler başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sözden başka bizim bir gücümüz yoktur." ifadelerini kullandı. Tüm milletvekilerinin görüşlerinin ifade edeceği bir ortamın sağlanmasını talep etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, komisyondan dışarıya yumruk ve tekme yansıdığını belirterek bunun adalet anlamında tek bir mesajının olmadığını vurguladı. İktidar ve anamuhalefeti bu konuda 'dur' demeye çağırdı.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da tümden bir kesimin peşinen mahkum edilmemesi gerektiğini söyledi. Yolsuzluk iddiası varsa sonuna kadar gidilmesi arzusunda olduklarını dile getiren Aydın, milli iradeyi temsil edenlerin uslubuna daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Anayasada bir değişiklik yapmadığını ifade eden Aydın, yine milletin verdiği yetkiyle bu değişikliği yaptıklarını ifade etti. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz istemesi üzerine ortam yine gerildi. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, söz verilmedi deyince salonda kargaşa çıktı. Sözlü sataşmaların yaşandığı komisyonda, AK Parti'liler Eminağaoğlu'a "Çık dışarı" diye bağırdı. CHP'liler buna karşı çıktı. Bir ara itişmeler yaşandı. Gerginlik devam ediyor.
CHP, Zeyid Aslan için TBMM'ye başvurdu
CHP, dün Adalet Komisyonu'ndaki HSYK yasası görüşmelerinde yaşananlardan sonra, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın cezalandırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçeyle başvuruda bulundu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay imzasıyla sunulan dilekçede, 'Aslan'ın Ömer Faruk Eminağaoğlu'na karşı gerçekleştirdiği saldırı, TBMM'nin itibarını zedeledi' denildi. CHP tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan dilekçede şu ifadeler yer aldı; 'Adalet Komisyonunun 11.01.2014 tarihindeki toplantısında Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın komisyon çalışmalarını izleyen Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na karşı gerçekleştirdiği fiziki saldırı, TBMM'nin kamuoyundaki itibarını telafisi çok zor bir şekilde zedelemiştir. Ayrıca, zikredilen şahısla birlikte, iktidar partisi milletvekillerinin fiziki saldırıları TBMM Adalet Komisyonu çalışmalarını ve görevini yerine getirmesini de engellemiştir. Adı geçen milletvekili hakkında eylemine uyan TBMM İçtüzüğü 160. Maddesinin 4., 5. Fıkraları ile 161, Maddesinin 6. Fıkrasına göre işlem yapılmak üzere talebimizin Genel Kurul'un 14.01.2014 tarihli birleşiminde işleme alınmasını arz ve teklif ederiz."
<< Önceki Haber Meclis yine karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER