Mehmet Ali Birand için kim, ne söyledi?

Ünlü Gazeteci Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Birand için, çeşitli kişi ve kurumlar taziyede bulundu.

Mehmet Ali Birand için kim, ne söyledi?

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Birand'ın vefatı dolayısıyla siyaset ve spor camiasından taziye mesajları yağdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birand'ın vefatı nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, ''Dünden bu yana devam eden umutlu bekleyişin ardından, bugün maalesef Mehmet Ali Birand'ı kaybettik. Türkiye'nin başı sağolsun. Yakından tanıdığım ve büyük değer verdiğim duayen gazeteci Mehmet Ali Birand'ı her zaman saygı, sevgi ve takdirle hatırlayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, Birand ailesine ve Kanal D ailesine, sevenlerine, basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Birand'ın, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve  saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını bildirdi. Erdoğan, "Mehmet Ali Birand'a Allah'tan rahmet, ailesine ve medya camiamıza sabır  ve metanet diliyorum.'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yayımladığı mesajda, ''Yazılı basında gösterdiği başarıyı, televizyonculukta da devam ettiren ve yaptığı 32. Gün programı ile haberi bütün boyutlarıyla izleyiciye aktaran basın dünyamızın duayen ismi merhum Birand'ı sevgiyle hatırlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Çalıştığı kurumlara ufuk kazandıran merhum Birand'ın, sorgulayıcı habercilik yöntemiyle her zaman hatırlanacağını biliyorum. Yetiştirdiği gazetecilerle basın dünyamıza nitelik kazandıran merhum Birand'a Allah'tan rahmet, değerli yakınlarına ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın, yakın siyasi tarihin üzerindeki bütün perdeleri kaldıran çok cesur bir gazeteci olduğunu söyledi ve Allah'tan rahmet dileklerinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesajda, özgür basın, özgür yayıncılık ve özgün haberciliğin önde gelen ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade etti. 

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de mesajında, ''Değerli gazeteci ve fikir adamı Mehmet Ali Birand'ı kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz'' ifadesini kullandı. Demirel, Birand'a Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de yayımladığı mesajda, ''Hastalığına rağmen, son güne kadar Kanal D ana haber bülteniyle ekranda yer alan, gazetedeki yazılarını aksatmadan devam ettiren Mehmet Ali Birand'ın gazetecilik sevdası hepimize örnek olmuştur'' dedi.

Galatasaray Kulübü tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında da ''Türk basın tarihinde unutulmaz yerini yaşarken alan Mehmet Ali Birand, pek çok gazetede ve televizyon kanalında uzun yıllar çalışmış, birçok başarılı işe imza atmıştı. Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş spor kulüpleri ile Türkiye Futbol Federasyonu da Birand'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

<< Önceki Haber Mehmet Ali Birand için kim, ne söyledi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER