Metiner-Mahçupyan atışması iyice kızıştı

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan arasındaki tartışma giderek büyüyor.

Metiner-Mahçupyan atışması iyice kızıştı

"AKP'li seçmenin yarısı yolsuzluğun palavra olmadığına inanıyor" sözleri sonrası AKP içinde karşılıklı açıklamalarla bir kriz haline gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan hakkında daha önce "Yolsuzluğun palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmet, makamına göre konuş!" çıkışı ile gündeme gelen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner bir kez daha Mahçupyan'a ağır sözlerle yüklendi. 

Metiner, "Makamına göre konuş" uyarısına “Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler. Metiner tedbirini alsın derim…” sözleri ile yanıt veren Mahçupyan'a, "Bu bir güç gösterisi mi?  Beni makamla korkutuyorsan bil ki yanlış yoldasın" karşılığını verdi. "Bir danışmana akıllı olmak yakışır. Bir de haddini bilmek" diyen Metiner "Unutma ki ben seçilmiş bir milletvekiliyim. Kendisine parmak sallayacağın biri değil" ifadesini kullandı.

Metiner'in bugünkü yazısının o kısmı şöyle;

Bizleri zan altında bırakan sözlerin doğrusu rahatsız edici. Sana göre bizler yolsuzluk olduğunu bile bile doğruları bulunduğumuz konumlar dolayısıyla eğip büküyoruz. Dahası yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışıyoruz! Ama bir tek sen temsil ettiğin makama rağmen doğruları eğip bükmüyorsun!

Buna hakkın yok.

Öyle “Yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler” türünden kibir kokan afili laflarla kendinden başka herkesi eğip büken veya eğilip bükülen konumuna yerleştirmen asla kabul edilemez.

“Metiner tedbirini alsın” demişsin. Bu bir güç gösterisi mi?  Beni makamla korkutuyorsan bil ki yanlış yoldasın.

O ben değilim.

Bu sözlerin altında “uyarı” yatıyorsa bilesin ki bu senin boyunu aşar. Laflarına ve üslubuna dikkat etme makamında olduğunu unutma. Temsil ettiğin makama duyduğum derin saygı ve bağlılık olmasaydı “Metiner tedbirini alsın” lafına nasıl cevap vereceğimi görürdün.

Bilmiyorsan bil: Benim için onurum, dava arkadaşlarımın haysiyeti ve davam her şeyin üstündedir. Bir danışmana akıllı olmak yakışır. Bir de haddini bilmek. Unutma ki ben seçilmiş bir milletvekiliyim. Kendisine parmak sallayacağın biri değil.
<< Önceki Haber Metiner-Mahçupyan atışması iyice kızıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER