Muhammed Keskin Hoca yazısının arkasında durdu

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin bacanağı ve Marifet Derneği Genel Başkanı Muhammed Keskin Hoca eylül ayı Marifet Dergisinde bir yazı kaleme almış iktidarı ‘Yeni Türkiye' söyleminden dolayı eleştirmişti.

Muhammed Keskin Hoca yazısının arkasında durdu

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin bacanağı ve Marifet Derneği Genel Başkanı Muhammed Keskin Hoca eylül ayı Marifet Dergisinde bir yazı kaleme almış iktidarı ‘Yeni Türkiye' söyleminden dolayı eleştirmişti.

Daha sonra Yeni Şafak başta olmak üzere hükümet yandaşı gazeteler Keskin Hoca'yı hedefe oturtmuştu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Keskin Hoca yazılarının hiçbirini Efendi hazretlerine sormadan kaleme almadıklarını dile getirmişti. Derginin Ekim ayı sayısında da bu konu ilk yazı olarak dile getirildi. Keskin'in ‘Mukaddime' ismiyle kaleme aldığı yazıda derginin eylül ayı sayısında son günlerin yeni söylemi ‘Yeni Türkiye' sloganı konusunda endişelerini dile getirdiklerini söylerken  “Hizmetinde bulunduğumuz Şeyhimize sormadan herhangi bir adım atmamaktayız.” ifadelerini kullandı.

 Keskin Hoca “Dergimizde çıkan yazımız, tamamen Din-i Mübin-i İslam'ın doğru anlayışı olan Ehli Sünnet yolu hakkındaki ciddi kaygıları dile getirmekte ve siyasi bir maksat gütmemektedir.” derken herhangi bir şekilde İsmailağa Cemaati'ni temsil iddialarının söz konusu olmadığı belirtti. Yazısı üzerine haber yapan Yeni Şafak gazetesine de yüklenen Keskin insanları Yeni Şafak gazetesinin 'Fitneci' ve 'Yalancı' olduğu noktasında uyardı.

İşte o yazının tamamı:

Mukaddime

Bismillahirrahmanirrahim  

Hamd Alemlerin Rabbine, Salat-u Selam Efendimiz Sallalahu Aleyhi ve Sellem ve onun Al-û Ashabına olsun.

Dergimizin Zilkade (Ekim) sayısında, son günlerin yaygın söylemi olan “Yeni Türkiye” sloganı üzerinden ülkemizde ehl-i sünnet yolunun geleceği ile ilgili endişeleri dile getirmiştik.

Yazının muhtevasına itiraz etmeye mecal bulamayanların konuyu başka yerlere çekmeye çalışmasını ibretle takip etmekte, öncelikli olarak şunları beyan ve ilan etmeyi münasib bulmaktayız.

Bizler sadece Mahmud Efendi Hazretleri'nin ihvanı ve hizmetkarlarıyız. Zira bizler mürşide nisbeti şeref kabul ediyor, herhangi bir mekana nisbeti uygun bulmuyoruz.

Dergimizde çıkan yazımız, tamamen Din-i Mübin-i İslam'ın doğru anlayışı olan Ehli Sünnet yolu hakkındaki ciddi kaygıları dile getirmekte ve siyasi bir maksat gütmemektedir. İsmailağa Cemaati'ni temsil iddiası ise söz konusu değildir.

Daha önce içerdiği ikazlar muhataplarına vasıtalı – vasıtasız defalarca arz edilen malum yazı dinî ve millî birliğimizi tehdit eden tehlikelere dikkat çekmiş ve dilsiz şeytan durumuna düşmemek için kaleme alınmıştır.

Mahmud Efendi Hazretleri'nin her yaptığı işi provoke etmeye çalışan ve onun mübarek lisanıyla “fitneci” ve “yalancı” olduğu tescil edilen Yeni Şafak Gazetesi hakkında da Müslüman kardeşlerimizi ikaz etmek istiyoruz.

Mahmud Efendi Hazretleri altı sene önce malum gazetenin sahibi olan Ahmed Albayrak'ı telefonla aramış ve Hayreddin Karaman hakkında uyararak ona yazı yazdırılmamasını rica etmiştir. Ahmed Albayrak ise bu ikazı dikkate almamış bilakis gazetesi vasıtasıyla her fursatta düşmanca davranmaya, yalan ve iftiraya devam etmiştir.

Şunu da belirtelim ki bizler, hizmetinde bulunduğumuz Şeyhimize sormadan herhangi bir adım atmamaktayız.

Allah-u Teâlâ cümlemizi doğru anlayışa muvaffak kılsın. İftiracı ve fitnecilerin şerrinden muhafaza eylesin. Amin.

Selam Hidayete tabi olanlara olsun.
<< Önceki Haber Muhammed Keskin Hoca yazısının arkasında durdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER