O PKK'lının elini sıkmadılar!

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri dün serbest bırakıldı. İşte yaşananlar...

O PKK'lının elini sıkmadılar!

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da çeşitli tarihlerde yol kesip kaçırdığı ve aylardır ellerinde tuttuğu kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç ve Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan’ı serbest bırakacağını açıklamasının ardından, onları teslim almak üzere önceki gün Türkiye’den bir heyet Kuzey Irak’a geçti. 

Kamu görevlilerini teslim almaya gelen heyeti, PKK yöneticilerinden ve 2009 yılında Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin ve adamları karşıladı. Süleyman Şahin, aylardır ellerinde tuttukları kamu görevlilerini koşulsuz teslim edeceklerini, ellerinde başka resmi görevli bulunmadığını söyledi.

Teslimden sonra PKK’lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, kamu görevlilerinin yanına gidip, "Geçmiş olsun, bitti bu iş" diyerek ellerini sıkmak istedi. Ancak kamu görevlileri, "Biz daha önce arkadaşlarla konuşmuştuk" diyerek, PKK’lı Süleyman Şahin’in elini sıkmadı. Bunun üzerine PKK’lı Şahin, bir kamu görevlisinin omzuna dokunup "Gözünüz aydın" dedi.


Konuşmaların ardından PKK’lılarla Türkiye’den giden heyet, Amadiye Kaymakamı ve Emniyet Müdürü, 8 kamu görevlisinin teslim alındığına dair tutanakları imzaladı. İmzaların ardından heyet üyeleri kamu görevlileriyle sarılıp tokalaştı. Heyet üyeleri daha sonra 8 kamu görevlisini alarak bindirdikleri ciplerle Irak’ın Türkiye’ye açılan ve Habur Sınır Kapısı’nın karşısında yer alan İbrahim Halil Gümrük Kapısı’na doğru yola çıktı. Heyet ve 8 kamu görevlisi dün saat 13.30’da Halil İbrahim Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı.

SAĞLIK RAPORUYLA TESLİM

Kaçırılan kamu görevlilerini teslim alan heyette yer alan MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, telefonda açıklama yaptı. “Kaçırılan kamu görevlilerini sağlık raporlarıyla teslim ettiler” diyen Ünsal, şöyle konuştu: ''Biri kaymakam adayı, 6 asker ve 1 polis toplam sekiz kişi bize sağlık raporlarıyla teslim edildi. Kötü bir muamele kaldıklarını söylemediler. Barış sürecinin önemli bir adımlarından birini atmış olduk. Bir daha inşallah kardeşin kardeşe kurşun sıktığı bir ortamı yaşamayız. Bahar geldi, barış da gelir inşallah. Sevinçliyiz. Çözüm sürecinde etkili olacaktır, havayı yumuşayacaktır.''

İÇİŞLERİ BAKANI: GÖREVLERİNE İADE EDİLECEKLER

İçişleri Bakanı Muammer Güler, serbest bırakılan kamu görevlilerine ilişkin, “Askeri şahıslar, onların tespitleri yapıldıktan sonra tabii ki görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı için, polis için de benzer bir şey söz konusu” dedi.

AİLELERİNE KAVUŞTULAR

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisi, baba ocaklarında büyük sevinçle karşılandı.


Şırnak'ta yaklaşık 19 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Gaziantepli uzman çavuş Kemal Ekinci, memleketinde büyük coşku ile karşılandı. Ekinci, uzun süre ailesi ve yakınlarıyla hasret giderirken, hiç görmediği 1 buçuk yaşındaki kızı Bahar'ı ilk kez kucağına aldı. 

Amasya'da da aynı sevinç vardı. Terör örgütünce 1,5 yıl önce kaçırılan kamu görevlilerinden uzman çavuş Zihni Koç, Amasya'daki baba ocağında coşkuyla karşılandı. Koç, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi, büyük oğlu Alican'ın balkona astığı Türk bayrağını öptü. Şanlıurfa'da kavuşma heyecanı vardı. 7 ay önce vatani görevini tamamlamak üzere Bayburt'a giderken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan jandarma er Hadi Gizli, doğduğu köyde yüzlerce kişinin alkışları ve zılgıtlarla karşılandı. 

Öte yandan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu Ankara'da, polis memuru Nadir Özgen Aydın'da, astsubay başçavuş Abdullah Söpçeler Kırklareli'de, er Ramazan Başaran Mardin'de, er Reşat Çeçan Şanlıurfa'da, dualar ve sevinç gösterileriyle karşılandılar.  
<< Önceki Haber O PKK'lının elini sıkmadılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER