Sokak köpekleri az kalsın felç edecekti

Sokak köpeklerinin korkunç saldırısına uğrayan vatandaş canını zor kurtardı.

Sokak köpekleri az kalsın felç edecekti

Arnavutköy’de motosikletiyle oturduğu siteye gelen bir kişi, site içerisinde başıboş gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. 

Kaçmaya çalıştığı sırada devrilen motosikletinin altında kalan şahsın omurgaları kırıldı. Felç olmaktan son anda kurtulan şahıs, defalarca sokak köpekleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduğunu ancak konuyla ilgilenilmediğini söyledi.

Olay geçtiğimiz aylarda Hadımköy Mahallesi'nde Akpınar konutlarında meydana geldi. Motosikletiyle evinin bulunduğu siteye gelen Taylan Maral, bir anda sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Maral, kendisine saldıran köpeklerden kurtulmak için kaçmaya çalıştığı sırada motosikletinin hakimiyetini kaybederek sırt üstü yere düştü. Bu sırada kontrolden çıkan yaklaşık 5 yüz kiloluk motosiklet, Maral'ın üzerine devrildi. Acılar içinde yerde kıvranan Maral, bağırarak yardım istedi. Maral’ın yardım çığlıklarını duyarak olay yerine gelen site sakinleri, Maral’ın başında havlayan köpekleri uzaklaştırarak yaralı şahsı motosikletin altından çıkardı. Maral ihbar üzerine olay yerine çağırılan ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne, oradan da Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Taylan Maral’ın yapılan ilk incelemesinde 3 omurga kemiğinin kırıldığı tespit edildi. 

Yaklaşık 3 aydır işe gidemediğini ve doktorların felç olma ihtimalinin olduğunu söylediklerini belirten Taylan Maral, olayı şöyle anlattı: “Motosikletimle sitenin içine geldim. Park etmek üzereydim yol kenarına durduğum sırada sitenin içinde her zaman bulunan köpekler, motorun üzerine saldırıp ayağımın üzerine atladılar. Bir anda ayağıma saldıran köpekten kaçmak için gaz verdim panikle kaçayım diye o anda motor takla attı ters döndü. Bende motorla beraber sırt üstü düştüm motorda üzerime düştü. O sırada başımda havlamaya devam ediyordu köpekler. Yerimden kıpırdamada bağırdım yardım istedim. Çevreden vatandaşlar gelip köpekleri uzaklaştırdılar. Ambulans geldi hastaneye gittik ilk müdahalenin ardından Samatya Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Omurgamda kırık varmış üç tane kırık olduğunu söylediler. Doktorlar T10, T11, T12 omurgalarının kırık olduğunu söyledi. Bacağımda da yine motor düşünce bir demir saplanması olmuş. Tetkikler devam etti çünkü yürüyemeyeceğimden korktular. Bacaklarımı hareket ettirdiğimde ucuz atlattığımı az daha ölebileceğimi ama yaşasam bile yatalak kalabileceğimi söylediler. Çok şükür ucuz atlattık. Üç aydır yatıyorum.” 

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘BİZİM İLGİ ALANIMIZA GİRMİYOR’ DEDİ'

Köpeklerin daha önce bir kadına ve çocuğa saldırdığını ve köpeklerin toplatılması konusunda defalarca Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulunduklarını belirten Maral, “Bu durumu kazadan bir ay önce büyükşehir belediyesine beyaz masaya internet yoluyla şikayet ettik dedik ki sitemizde çok köpek var sokak köpeği yaklaşık 20 taneden fazla köpek var. Sıkıntı olabilir diye söyledik. Bize gönderdikleri cevapta ilçe belediye bununla ilgilenir bizim ilgi alanımıza girmiyor dediler. Bu sefer Arnavutköy Belediyesi’ne bildirdik. Oradan bize geri döndüler yine mail yoluyla ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok biz köpeklere küpe taktık. Yasal olarak yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. O arada burada bir kadına ve bir çocuğa saldırmış bir çocuğu ısırmıştı köpekler. Bundan sonra bir başvuruda daha bulundum bundan öncekine bir şey yapmadınız bakın köpekler saldırdı halamı bir şey yapmayacaksınız diye. Aynı cevabı bize kopyalayıp geri gönderdiler. Ondan bir ay sonra zaten benim başıma geldi. Site yönetimine burada defalarca başvurdular imza topladılar. Hiçbir şey yapmadı site yönetimi. Kaza yaptım site yönetimini aradım müdürle görüşmek için gelen giden olmadı. Bu köpekler hala duruyor.” diye konuştu.

'YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIM'

Olay nedeniyle 3 aydır işe gidemediğini ve çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Maral, “7 Kasım’da oldu kaza Aralık, Ocak bitiyor Ocak sonuna kadar raporluyum. Ocak sonunda kontrolüm var ondan sonra bir ay daha rapor alacağımı söyledi doktor. Çünkü ciddi bir tehlike atlattığımı yürümemde sıkıntı olacağını omuriliğin zarar görmemesi önemli dedi. Bunun için bir ay daha istirahat alacağım herhalde. Kesinlikle yasal yollara başvuracağım. Özellikle site yönetimiyle ilgili işimi engelledi, hayatımı engelledi, çocuğumun psikolojisini engelledi. Allah korusun ölebilirdik, kötürüm kalabilirdik bununla ilgili hakkımı arayacağım. Başka çocuklar var çünkü benim çocuğumda okula gidiyor, işte gördünüz bir sürü çocuklar okula yürüyerek gidip geliyorlar. Başka insanlara da saldırabilirlerdi. Belediye yasaların böyle engellediğini söylüyor yani sadece küpe takıp serbest bıraktıklarını söylüyor. Belediye bir köpek barınağı açabilir. Arnavutköy çok geniş bir alan.” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan olaylara rağmen sokak köpeklerinin hala site içerisinde rahatça dolaştığı görüldü. Küçük çocukların ise köpeklerin yanından geçerek evlerine gitmesi dikkat çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Sokak köpekleri az kalsın felç edecekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER