Destici, yaklaşan tehlikeye dikkat çekti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, önümüzdeki günlerde ekonomiyi tehlikeli günlerin, daha kritik günlerin beklediğini vurguladı.

Destici, yaklaşan tehlikeye dikkat çekti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, önümüzdeki günlerde ekonomiyi tehlikeli günlerin, daha kritik günlerin beklediğini vurgulayarak, “Bankalarda batan paraların acısı 3-5 yıl sonra anca çıkar. Yürekleri yetiyorsa açıklasınlar kamu bankalarından son beş yılda eski para ile 50 trilyonun üzerine kime borç vermişler, hangi bankalardan verilmiş, hangi ipoteklerle verilmiş, bunları bir açıklasınlar. Türk milleti adına soruyorum. Açıklayın kardeşim.” dedi.

BBP Genel Merkez binasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emekliler ile ilgili basın açıklaması yaptı. Emekliliği yaş ile ilgili maddeye takılanların mağdur olduğunu vurgulayan Destici, “Şuanda emekli oldum. Ama 2017 yılını bekliyorum. Yani emeklilikte yaşa takılmış bir kardeşinizim.” diye kendisini örnek gösterdi. 

Emeklilikte yaşa takılanlara seslenmek istediğini söyleyen Destici şöyle konuştu: “Sizin derdinizden, sizin konumunuzda olanlar var. Bize güvenin Büyük Birlik Partisi’ni destekleyin güçlü bir grup olarak meclise sotkun benim sözümdür. Sizin mağduriyetinizi ortadan kaldıracağım.”

“YEDİKLERİ BİR KAP YEMEĞİN PARASI 24 LİRA MI ACABA?”

Emeklilerin maaşlarına ikinci 6 ay için yüzde 2,32 zam yapıldığını bilgisini veren Destici, “Allah’tan korkmak lazım. Sizin hiç mi vicdanınız yok, hiç mi insafınız yok. Emeklilerimize aylık 24 lira zam yapıldı. Yedikleri bir kap yemeğin parası mıdır acaba 24 lira. Emeklilerimizin 24 liraya alabilecekleri şey: 382 gram yarım yağlı peynir, çayın en ucuzu kamelya yarım kilo, 218 gram zeytin her gün bir tane. Bir kilo pirinç oda kırma, bir kilo şeker, bir kilo bulgur, yarım kilo da makarna. Faturasına baktığımız zaman 25 lira 20kuruş ortalamayı geçmiş.” açıklamasında bulundu.

2014 yılında 1 milyon 500 bin kişi borçları nedeniyle takip ediliyor diyen Destici, “2014 yılının 11 ayında bireysel kredisini ödeyememiş kişi sayısı 611 bin 261 hani bolluk, bereket vardı. Kredi borcunu ödeyemeyen 947 bin 72’ye yükseldi. Türkiye’nin durumu bu.” diye konuştu.

Emeklilerin yüksek faiz oranlarıyla borçlarını ödeyemediklerine dikkat çeken Destici, “Bin lira borcu varsa bunu ödeyemiyor, adamın borcu bir anda 2 bin lira oldu. Devlet boğazına kadar borca batmış 650 milyar doların üstünde kamu, özel, iç, dış borçlar vatandaşta boğazına kadar borca batmış. Vatandaşın borcu 200 katrilyonu geçmiş vaziyette. Onlar iktidara geldiğinde vatandaşın borcu 17 katrilyondu.” diye hatırlatmada bulundu.


“AK PARTİ’NİN SİVİL VE DEMOKRATİK YENİ ANAYASA DİYE DERDİ YOK”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yargıtay’ın bağımsızlığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

Yargıtay Başkanı'nın dile getirmiş olduğu düşüncelerin, fikirlerin doğru düşünceler olduğunu yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini yargının bağımsızlığının zedelenmemesi gerektiğini ama maalesef bu dönemde yargının bağımsızlığının ortadan kaldırılması adına yargıyı kendi kontrolüne almak için elinde gelen bütün gücünü kullanıp düzenlemeler yaparak yargının bağımsızlığına büyük darbeler vurdu, tarafsızlığına da darbeler vurdu. Bu hiçbir demokratik ülkede kabul edilebilecek şey değildir. Yargıdan herkesin alini çekmesi gerekir. Yargı taraf olursa, yargı bağımsızlığını kaybederse o zaman tuz kokmuş demektir. O zaman bir adaleti hangi kurumdan bekleyeceğiz, ya da adalet adına hangi kuruma sığınacağız. Yeni Anayasa! Neyin yeni anayasası kimi kandırıyorsunuz siz? 12 yıldır her seçim öncesi milleti yeni anayasa masalıyla avutuyorsunuz. Bu millet size tek başınıza anayasayı değiştirecek gücü verdi, yaptınız mı, yapmadınız. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarı yeni anayasa diye asla ve kata sivil ve demokratik diye bir anayasa derdi yoktu. Tam tersine yeni sivil ve demokratik anayasa istemiyordu. Yeni Anayasa’nın kendisinin sonu olduğunu biliyor. Onu bile bile yeni sivil anaysa yapar mı? Yapmaz. Yani anayasa yapar. Başkanlık sitemini getirecek ülkeyi eyaletlere bölecek iki partili sisteme geçecek öncülere, ayrılıkçılara devlet içinde devlet kurduracak bayrak içinde bayrak çektirecek bir anayasa istiyor. Eğer millet buna varsa millete de söyleyecek bir şeyim yok.”
<< Önceki Haber Destici, yaklaşan tehlikeye dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER