Terör örgütü PKK'nın en çok güvendiği şeyi yazdı

Bugün Gazetesi Yazarı Adem Yavuz Arslan çözüm sürecinin şu an geldiği aşamayı kaleme aldı.

Terör örgütü PKK'nın en çok güvendiği şeyi yazdı

Terör örgütü PKK'nın silahsız bir döneme hazırlanan bir hareketten çok, silahın gücüyle yeni bir aşamaya geçmeye hazırlandığını belirten Yavuz Arslan, Şu anda 'devlet diliyle' konuşan ve paralel devlet yapılanmasını son sürat devam ettiren bir PKK ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. Yavuzarslan bölgede artık alenen 'PKK 2014'ten sonra buraların hakimi olacak' propagandası yapıldığına dikkat çekti.

İşte Adem Yavuz Arslan'ın 'Paralel Devlet' başlıklı yazısının ilgili bölümleri:

Sürecin aktörleri ile süreci izleyen geniş kitleler arasında ciddi bir ayrışma oluştu. 

Çünkü PKK'nın gerek açıklamaları, gerek sahadaki eylemleri gerekse de örgüt yöneticilerinin aldıkları kararlar endişe ettiriyor.

Nitekim son kongreden çıkan 'tutum belgeleri' örgütün farklı bir ajandası olduğunu ortaya koyuyor.

İlan edilen yol haritası silahsız bir döneme hazırlanan bir hareketten çok silahın gücüyle yeni bir aşamaya geçmeyi isteyen bir terör örgütünü tanımlıyor.

Bırakın istihbarat raporlarını, bölgeden herhangi biriyle konuşsanız bile KCK'nın yeni elemanları sahaya sürdüğünü, vergilendirme adı altında haraç aldığını, dağa çıkışların arttığını dinliyorsunuz.

İçinde bulunduğumuz çözüm sürecini istismar eden örgüt 'nasıl olsa operasyon olmaz' diyerek silahlı militanlarını şehirlere bile yollayabiliyor.

Kırsal hareketlendi 

Bu arada önemli bir istihbaratı da paylaşmakta fayda var.

Normal şartlarda Türkiye'yi terk etmesi gereken PKK'lıların işi ağırdan aldığı malum. İlaveten son günlerde tersine bir hareket daha başladı.

Yüksekova-Şemdinli hattına Kuzey Irak'tan gelen silahlı unsurlar oldu.

Bir diğer kritik nokta ise dağa çıkarıldığı artık alenileşen 2 bin 200 yeni PKK'lı ile ilgili. Bunlardan en az bin 500'ünün sabıkasız olduğu biliniyor. Yani takip etmek/tedbir almak kolay değil.

Ancak işin özü: Şu anda 'devlet diliyle' konuşan ve paralel devlet yapılanmasını son sürat devam ettiren bir PKK ile karşı karşıyayız. 

Bölgede artık alenen 'PKK 2014'ten sonra buraların hakimi olacak' propagandası yapılıyor. Şehitlik oluşturmak, asayiş timleri kurmak, vergi almak, insanları sorgulamak artık rutine bindi.

Şu anda karşımızda ilginç bir tablo var.

Konunun başkentteki muhatapları 'süreci akamete uğratacak trajik bir durum yok' deyip 'yol haritasından sapma olmadığını' söylüyorlar. Öbür taraftan kırsaldan kötü haberler geliyor. PKK sınır dışına çekilmeyi ağırdan aldığı gibi adım adım 'paralel devlet' yapılanmasını tamamlıyor. 

Ağustosun ikinci yarısına yönelik birtakım hazırlıklar yapıldığı artık sır değil. 

Doğal olarak kamuoyu endişeli.

Eğer sonu hayırla bitecek bir oyun planının parçası değilse son dönemde yaşadıklarımız pek hayra alamet değil.

<< Önceki Haber Terör örgütü PKK'nın en çok güvendiği şeyi yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER