Galatasaray böyle transfer görmedi

Galatasaray Felipe Melo'yu Juventus Kulübü'nden 3 yıllığına kiralayarak 3.5 milyon avro kar etti.

Galatasaray böyle transfer görmedi

Hürriyet Gazetesi'nden Ali Naci Küçük'ün haberine göre Juventus'un Felipe Melo için sunduğu formülle Galatasaray ile İtalyanlar arasında tarihin en ilginç anlaşmalarından birine imza atıldı. 

Sarı kırmızılı kulübün tok alıcı rolünü oynaması ve 1.5 aylık bekleyişi sonuç verdi. Wellington resti ile Melo ve Juventus’a fiyat indirtmeyi başaran Galatasaray, bu sayede 3 milyon 550 bin avroyu kasasında tuttu. Toplam 16 milyon avroya çıkan maliyeti fazla bulan Cimbom, 2 yıldır formasını giyen oyuncusunu 3 yıl için toplam 12 milyon 450 bin avro maliyetle kadrosuna katmış oldu.

İtalyan ekibinin 25 milyon avroya aldığı Melo için bilançosunda zarar göstermek istememesi G.Saray’ın işine geldi. 6.5 milyon avrodan bonuslarla 5 milyon avroya kadar inen Juve, “Bu kadar büyük indirime gittiğimiz bir satış sonrasında zararımız ağır olur” diye görüş bildirdi. Kiralama formülü ile Melo’yu bilançoda eksi bakiye göstermeden vermek istediğini belirtti. Önce Juventus 2014 Mayıs ayında Melo ile bitecek sözleşmesini 2 yıllığına uzattı. Sonra Galatasaray da kendisini 2016 yılına kadar 3.5 milyon avroya kiraladı.

3 yılda 8.7 milyon avro alacak 

Anlaşmaya sembolik rakam olarak 2016’da 33 yaşına gelecek olan futbolcu için 250 avro satın alma opsiyonu konuldu. Ayrıca Cimbom’un 3 yıllık kiralama bedelini Juventus’a peşin ödeme vaadi de işi kolaylaştırdı. Galatasaray’dan 3 yıllığına toplam 8.7 milyon avro garanti para alacak olan Melo için Juventus’a 3 milyon 750 bin avro ödenecek. Eşi ve ailesi ile birlikte ülkesinde bulunan Brezilyalı orta saha oyuncusunun bugün ya da yarın İstanbul’da olacağı belirtildi.

<< Önceki Haber Galatasaray böyle transfer görmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER