Türkiye bu görüntüyü konuşuyor

Geri çekilme operasyonuna PKK’nın Suriye kolu YPG’nin destek verip vermediğini tartışıyor.

Türkiye bu görüntüyü konuşuyor

Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet, YPG ile işbirliğini iddialarını reddetti. HDP ve Kandil ise bu konuda ısrarlı...

BİZE YAKIŞMAYAN BİR KONUMA DÜŞTÜK

Ülkemize ait bir toprağın, üzerindeki manevi değerlerin de yıkılıp terk edilmesiyle sonuçlanan operasyon, tam bir geri çekilme harekatı oldu. Türkiye sadece toprak kaybetmekle kalmadı, yıllarca ‘terörle mücadele eden bir ülke’ konumundan, bir anda ‘terör örgütleriyle işbirliği yapan ülke’ durumuna düştü. Bu görüntü bize hiç yakışmadı.

SÜLEYMAN ŞAH’IN KEMİKLERİ SIZLAYACAK


PKK’nın Suriye kolu PYD, ‘Türk askerinin kendi kontrolünde bölgeye girdiğini ‘iddia etti. Bazı fotoğraflar da, acı gerçeği dünyaya gösterdi. Şimdi, kendi toprağımızdan alınan Süleyman Şah’ın naaşı, bize ait olmayan bir toprağa defnedilecek. üstelik türbesi, PKK lideri Öcalan’ın gölgesinde kalacak. İşte AKP iktidarının sözde zaferi bu!

ŞANLI BAYRAĞIMIZA KANLI KOMŞU!
 

Sınırımızın yakınındaki Suriye toprağında göndere çekilen Türk Bayrağı ile PKK paçavrası hiçbir zaman bu kadar yakın olmamıştı. Bu manzara büyük tepki çekti!

YPG BİLMECESİ

Türkiye’nin, sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah’tan güvenlik gerekçesiyle çekilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Şah Fırat adı verilen operasyon öncesi Türkiye’nin terör örgütleri IŞİD ve YPG ile anlaştığı iddiası Ankara’yı karıştırdı. Muhalefet bu konuda hükümete sert eleştiriler yöneltti. CHP ve MHP, YPG ile işbirliğinin kabul edilemeyeceğini söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin operasyonda PYD ile işbirliği yaptığını açıkladı.

'PYD ÖNEMLİ'

Demirtaş şöyle devam etti; "Hükümetin, IŞİD zihniyetiyle mücadele konusunda bölgedeki demokrasi güçleriyle, özellikle PYD ile işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu görmesi lazım. Hükümetin ortada büyük bir zafer varmış gibi sunum yapmasını da doğru bulmuyoruz”. Demirtaş ayrıca: “Bizce PYD, aslında Türkiye ile en küçük bir düşmanlık ilişkisinin olmadığını, olamayacağını da ortaya koydu. PYD güçleri, orada yaşayan halk ve Türkiye için tehdit değil, düşman değil. Tam tersine IŞİD Türkiye'nin düşmanıdır.” yorumunda bulundu.

'ORTAK YAPILDI'

Terör örgütü PKK yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, operasyonun PYD ve YPG’nin bilgisi ve onayı ile gerçekleştirdiğini iddia etti. Murat Karayılan “Tamamen, planlı ve konuşulan ortak bir plan ile uygulanmış bir harekattır” dedi.

'İŞBİRLİĞİ YOK'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüİbrahim Kalın tarafından bu iddia yalanlandı. Kalın, sözcü sıfatıyla yaptığı açıklamada "Operasyonun selameti açısından müttefiklerimize bilgi verilmiş, Suriye rejimine de bir nota iletilmiştir. Fakat bahsettiğiniz diğer örgütlerle herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir. PYD bizim için terör örgütüdür.” diye konuştu.

MİLLET GAZETESİ

<< Önceki Haber Türkiye bu görüntüyü konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER