Vali Yardımcısı'ndan akıl almaz azarlama!

Toplantı salonunda ayağa kalkmayan katılımcılara Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen'den fırça. Baro Başkanı salonu terk etti.

Vali Yardımcısı'ndan akıl almaz azarlama!

  • Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen katıldığı toplantıda ayağa kalkılmadığı için fırça attı
  • Egemen, salondaki kamu kuruluşlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına "Bir daha böyle birşey görmek istemiyorum" dedi.
  • Bu sözler üzerine Baro Başkanı Faruk Terzioğlu toplantıyı terk etti
Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısına başkanlık etmek için dün İl Genel Meclisi Salonuna girdi. Erzurum'a kısa bir süre önce atanan Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, hiç kimsenin ayağa kalkmadığını gördü. Kamu kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda yerini alan Vali Yardımcısı Egemen, "Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Tabii bizi tanımadığınıza vereceğiz. Ama bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

BARO BAŞKANI TERZİOĞLU SALONU TERKETTİ
Vali Yardımcısı Egemen'in eleştirisi üzerine salonda bulunan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, toplantıyı terketti.  Terzioğlu, Vali Yardımcısı Egemen'in saygısız tavrı nedeniyle toplantıyı terk ettiğini söyledi. Terzioğlu, şöyle dedi:

"Baro Başkanını azarlayacak adam daha anasının karnından doğmamıştır. İster vali, ister vali yardımcısı, ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olsun. Siz de şahit oldunuz. Hem toplantıya 10 dakika geç kalmış, hem de selam sabah yok. Gelir gelmez de 'Devlet geleneğinde büyük girince ayağı kalkılır. Bir daha olmasın' diyor. 'Büyük', 'büyük' gibi davranacak. Girecek, salona geç kaldığı için özür dileyecek. Ben özellikle onun saygısız tavrı sebebiyle çıktım. Biz oraya azar işitmeye gitmedik. Bizi azarlayacak adam evvela kendisi devlet geleneği, terbiyesi, randevusuna uyacak. Oraya gelenlere saygı göstermesini öğrenecek. Büyüğüne, küçüğüne nasıl davranacağını bildikten sonra konuşsun. Faruk Terzioğlu'nu herkes azarlayabilir. Ama Erzurum Baro Başkanını azarlayamazlar."

DHA
<< Önceki Haber Vali Yardımcısı'ndan akıl almaz azarlama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER