Yanık kokusu THY uçağını geri döndürdü

THY'nin İstanbul-Paris seferini yapan uçağı, kalkışından bir süre sonra kabindeki yanık kokusu nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Yanık kokusu THY uçağını geri döndürdü

THY'nin İstanbul-Paris seferini yapan uçağı, kalkışından bir süre sonra kabindeki yanık kokusu nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Yanık kokusunun, bir yolcunun yanındaki elektronik cihazın kaçak yapmasından kaynaklandığı anlaşıldı. 

THY'nin İstanbul-Paris seferini yapan TK 1827 sefer sayılı TC-JNF kuyruk tescilli A330-200 tipi yolcu uçağı, saat 14.50'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı.

Uçak kalktıktan bir süre sonra bir yolcunun kabin ekiplerine yaptığı, "uçağın içerisinde yanık kokusu olduğu"na yönelik şikayeti üzerine durum kaptan pilota bildirildi. Kaptan pilot, Hava Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek, Atatürk Havalimanı'na geri dönüş izni istedi.

Saat 15.45'te sorunsuz bir şekilde piste inişini gerçekleştiren ve park pozisyonuna çekilen uçakta inceleme yapıldı. Yanık kokusunun, bir yolcunun yanındaki elektronik cihazın kaçak yapmasından kaynaklandığı anlaşıldı. 

Kontrollerin ardından uçak, yaklaşık 3 saatlik gecikmeyle Paris'e hareket etti. 
<< Önceki Haber Yanık kokusu THY uçağını geri döndürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER