Yolsuzluk operasyonu yapan komiser göğsünü gere gere teslim oldu

Yolsuzluk operasyonlarında görev almış polislere yönelik başlatılan operasyon kapsamında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olan komiser Furkan Donkar, "Alnımız ak başımız dik. Yaptıklarımızdan kesinlikle bir pişmanlık söz konusu değil. Özür dilenecek bir işlem yapmadık." dedi.

Teslim olan komiser Furkan Donkar: Alnımız ak başımız dik!

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde Gaziosmanpaşa Emniyet’te görev yapan komiser Furkan Donkar, İstanbul Emineyet’e gelerek teslim oldu. Teslim olmadan önce basına konuşan Donkar, "Komserim. Gaziosmanpaşa Emniyet’te çalışıyorum. Daha önce dört buçuk yıl istihbarat şubede çalıştım. 17 Aralık süreci sonrasında görev yerim değiştirildi. Sabahleyin arkadaşlar aradılar. İfadeye davet ettiler. Raporlu olduğum için o saatte gidemedim; şimdi geldim. Burada arkadaşlara ifadelerimizi vereceğim. Muhtemelen bir gözaltı işlemi olacak." diye konuştu.

‘HER ŞEY VATAN VE BAYRAK İÇİN’

Şimdiye kadar yaptıklarının devletin kendilerine verdiği yetki çerçevesinde olduğunu dile getiren Donkar, "Şu ana kadar meslek hayatımız boyunca vatan, milletimiz, şanlı bayrağımız için gece gündüz demeden anlımızın akıyla çalıştık. Kanuna, hukuka aykırı hiçbir işlem yapmadık. Beraber çalıştığımız tüm memur arkadaşlar, içeride tutuklu bulunan amirlerimiz, müdürlerimiz dahil hiçbir kimse kanunsuz bir işe imza atmamıştır. Hepsi de devletin verdiği yetkiye dayanarak, kanunlar çerçevesinde görevlerin ifa etmişlerdir. Biraz sonra ifademizi vermeye gideceğiz." ifadelerini kullandı.

‘PİŞMANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL’

Komiser Furkan Donkar, 'yaptıklarınızdan pişman mısınız?' sorusuna ise "Kesinlikle bir pişmanlık söz konusu değil. Çünkü biz herhangi bir suç işlemedik. Yaptıklarımızın tamamı kanun çerçevesindedir. Bu işlemlerin yapılacağını bilseydik yine yapardık. Hiçbir pişmanlığımız söz konusu değil. Suç işlemedik. Suçsuzluğumuza inanıyoruz. Alnımız ak başımız dik. Sürecin sonucunu hep birlikte göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

‘ÖZÜR DİLENECEK BİR DURUM YOK’

Özür dileme ille ilgili bir soru üzerine ise komiser Donkar, "Özür dilenecek bir işlem yapmadık. Devletimizin bize verdiği yetkiyi kanunlar çerçevesinde kullandık. Terör örgütlerine, organize suç örgütlerine karşı en güzel şekilde görevlerimizi ifa etmeye çalıştık. Şimdi olsa, tekrar olsa, o görev bize verilse yine aynı şeyleri yaparız. Herhangi bir pişmanlığımız söz konusu değil. Özür dilenecek bir durum da ortada yoktur." karşılığını verdi. Komiser Donkar, daha sonra kendine eşlik eden avukatıyla emniyete giderek teslim oldu.

CİHAN

<< Önceki Haber Yolsuzluk operasyonu yapan komiser göğsünü gere gere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER